Rahşan Ecevit'in sağlık durumunu açıkladı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in Ankara GATA'da tedavisinin tamamlanarak bu sabah taburcu edildiğini, evinde istirahat ettiğini ve sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 16:36
Abone Ol google-news


Afyonkarahisar'dan İzmir'e geçerken seçim otobüsüyle Uşak'a uğrayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Türker, DSP'nin Uşak milletvekili adaylarını tanıttı. Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in üç gün önce rahatsızlanan eşi Rahşan Ecevit'in sağlık durumu hakkında da bilgi veren Türker, durumunun iyi olduğunu anlattı.

SEÇİM BEYANNAMESİNE DEĞİNDİ

DSP'nin 43 maddeden oluşan seçim beyannamesine değinen Türker, bu seçimin ülkenin 50 yılını şekillendireceğini ve çok önemli olduğunu söyledi.

Türker, "Türkiye bu seçimde birbiriyle bağlantılı iki önemli karar alınacak. Halk ya yoksulluğa, fakirleşmeye ve bunun sonucu olarak köleliğe başkaldırıp özgürlüğü seçecek; ya da şimdi olduğu gibi dayatılan çaresizliğin esiri olarak köleliğe devam edecek. İkinci bir karar ise ya yöneten biz olacağız ya da dışarıdan dayatılan bir yönetim anlayışıyla yönetileceğiz" dedi.

Seçime girerken tüm partilere örnek olacak ekonomik yaklaşım sergilediklerini anlatan Türker, "Ülkemizin geleceğe ümitle bakabilmesi için milli gelir dağılımının düzeltilmesi gerekir. Milli gelirin dağılımını düzelten, yoksulluğa son veren ve istihdam yaratan üretime dayalı bir ekonomi modeli, karma, halkçı bir ekonomi modelini Türkiye'ye öneriyoruz" dedi.

VAATLERİ SIRALADI

Ülkede ciddi bir reform ve değişime ihtiyaç olduğuna dikkati çeken DSP Genel Başkanı Masum Türker, şunları söyledi:

"Bu değişim ve dönüşüm bu seçimde; başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ve iktidar partisinin istediği başkanlık sistemi üzerinde değil, ekonomik yapının üzerinde yapılmıştır. Her şeyin temeli ekonomidir. Biz parti olarak bunları dikkate alarak nasıl bir Türkiye'de yaşamamız gerektiğini belirledik. Bu plana göre asgari ücret 2 bin lira, emekli maaşı 2 bin 600 lira, emekli olanların yeniden çalışmaları halinde maaşlarından kesilen sosyal güvenlik destek kesintisinin sıfıra indirilmesini öneriyoruz. Maliyetleri karşılayamayan tarım sektörü için diğer partiler mazot fiyatları üzerinden çiftçiye yaklaşımda bulunuyor. Patates fiyatları karşımızda. Üretici 50-60 kuruşa sattığı patates, pazarda 5 liraya satılıyor. Bizim önerimiz çiftçinin ürettiği her malı devlet alacak ve çiftçimiz hiçbir zaman zarar etmeyecek. Patates üzerinde oynanan oyun, İran'dan patates ithal etmek içindir. Devlet bu konuda gelirler politikası oluşturmuyor. Bütün suçu tüccarın üzerine atıyor."

Ülkede taşeronlaşmanın bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Türker, "İktidar olup olmaması fark etmez, bütün belediyelere sesleniyoruz. Bulundukları belediyelerde taşeronlaşmayı kaldırsınlar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler