Ankara'da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Meteoroloji bazı iller için yer yer gök gürültülü sağanak yağış ve dolu uyarısı yaptı. Ankara'da erken başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi...

Yayınlanma: 25.05.2015 - 15:32
Abone Ol google-news

Ankara'da saat 15.00 sıralarından itibaren başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Aniden başlayan dolu yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dolu yağışının etkisini arttırarak Elmadağ, Bahşılı, Yahşihan ve Kırıkkale Merkezde etkili olacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Öte yandan alınan tahminlere göre; bu hafta yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Kayseri, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler