HDP aracı içindeki şoförle ateşe verildi

Erzurum'da bugün HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapacağı konuşma öncesi olaylar çıktı. Mitinge saldıran grup, içinde şoför olan bir HDP aracını da ateşe verdi.

Yayınlanma: 04.06.2015 - 11:09
Abone Ol google-news

<video:291357>


İŞTE HDP MİTİNGİNE SALDIRI ANI - VİDEO

MİTİNGE BÖYLE SALDIRDILAR-FOTO GALERİ

Demirtaş'tan sağduyu çağrısı

Demirtaş neden saldırıya uğradıklarını açıkladı

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, gerginlik çıktı. Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti.



'Burası Erzurum, Erzurum'dan çıkış yok', sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi. Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA'lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

Mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi. Robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti.

Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Minibüs yakıldı, şoför canını zor kurtardı

Mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı'na giderken, göstericilerin arasında kalan bir kişi de tekme tokat dövülürken, ilçelerden gelen partilileri taşıyan bazı araçlar saldırıya uğradı.

 Sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu direğe çarpıp kaza yapan 25 D 0877 plakalı minibüs çekiciyle sanayiye götürülürken bir grup tarafından ateşe verilip yakıldı.Camları da taşla kırılan minibüsün şoförü kendisini zor kurtardı. Yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı.

 

MHP İL BAŞKANI ANATEPE: BİZİMLE ALAKASI YOK

 Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Ahmet Anatepe, "Demokrasilerde hesap sorma merci, sandıklardır. Hiç kimse ülkücü camiayı kumpas içine çekemeyecektir. Provokatif her türlü girişime karşı uyanık olunmalı, itidal ve sağ duyu kesinlikle elden bırakılmamalı. Ülkücü için değişmez ölçü, kanundur, düzendir, nizamdır. Hiç kimse partimizi ve camiamızı bu çizginin dışına asla çekemeyecektir" demişti.

MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, olayların kendileriyle ilgisinin olmadığını belirterek, "Bizimle alakası olmayan şeyler. Şu andaki olaylar halkın tepkisi. Yani Erzurumlu halkın tepkisi. Ülkücü camianın bu olaylarla hiç bir alakası yok. Ben çıkan olayları tasvip etmiyorum" diye konuştu.

 

 

Aydın Taşkesen (40) Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böyle yoğun bakım altına alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler