Karaca’nın eşinden kıyafet isyanı

Şule Karaca, Cumhuriyet’e cezaevinde görüş günü yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Yayınlanma: 04.08.2015 - 06:21
Abone Ol google-news

Yaklaşık 9 aydır cezaevinde olan gazeteci Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca, görüş günleri yaşadıkları sıkıntıları anlatıp “Eteğinde metal var giremezsin dediler eteğimi çıkartıp pardesü ile girdim. Kazağında taş var dediler, çıkarttım mont giydim. Bu stres nereye kadar? Deneyerek bir kıyafetimden hiç ses gelmediğini tespit ettim. Şimdi üniformam oldu o benim. Başka bir şey giymiyor, sadece o üniformamla görüşe gidiyorum” dedi.

CHP Cezaevi Komisyonu, Taraf yazarı Mehmet Baransu ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu tutuklu gazetecileri ziyaret ederek bu ziyarete ilişkin önceki gün bir rapor yayımladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer tarafından hazırlanan raporda Hidayet Karaca’nın şu ifadeleri de yer aldı: “Eşlerimiz aramada sıkıntı çekiyor. Etekte metal var deniliyor. Etekle giremezsin diyorlar. Eşim eteğini çıkarıp pardesü ile görüşe geldi.”

Karaca’nın raporda yer alan bu ifadeleri sonrası eşi Şule Karaca yaşadıklarını Cumhuriyet’e anlattı: “En son bayramdan önceki açık görüşte böyle bir sorun yaşadım. Eteğimde metal olduğu ve sinyal verdiği söylendi. Defalarca geçtim sinyal verdiği için geçirmediler. Bayağı kalabalıktı beklettiler. En son ne yapacağımı sordum, bu sizin sorununuz bulun çözüm yolunu dediler. E ben de ne yapayım eşimi görmek istiyorum. Eteğimi çıkarttım, pardesümün önünü sıkıca bağlayarak geçtim. Bir kere gittiğimde de içimdeki kazağı çıkarmamı istemişlerdi. 6 nolu cezaevinde 3-4 ay önce oluyor bu olay. Kazakta bir taş mı ne varmış. ‘Geçemezsiniz, mümkün değil’ dediler. Açık görüşe geç girmek zorunda kaldım hep bu sorunlardan.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler