Fenerbahçeli futbolculara saldırı TBMM gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, A Milli Takım ve Fenerbahçe futbol takımının futbolcusu Mehmet Topal’ın içinde bulunduğu araca isabet eden kurşunu TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 14.08.2015 - 13:33
Abone Ol google-news

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Fenerbahçeli futbolcular Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek’in içinde bulunan araca isabet eden kurşunu TBMM’ye taşıyarak, Fenerbahçe kulübünden yapılan ve olayın “terör eylemi” olduğu açıklamasının araştırılıp, araştırılmadığını sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Yarkadaş, kulüp tarafından ifade edilen; “Daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hala sonuçlanmaması manidardır” şeklindeki açıklamaları gündeme getirerek, “Kulüp açıklamasında da ifade edilen ve daha önce ki faciadan dönülen silahlı saldırıyla ilişkin soruşturma hangi aşamadadır?” diye sordu.

 Yarkadaş soru önergesinde;

“- Olayın aydınlatılması için yürütülen çalışmalar nelerdir?

- Kulüp açıklamasında ifade edilen ve daha önce ki faciadan dönülen silahlı saldırıyla ilişkin soruşturma hangi aşamadadır?

- Olayın terör bağlantıları araştırılmakta mıdır?

Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek’in içinde bulunduğu araca yönelik saldırıyla ilgili bölgede bulunan güvenlik kameraları incelenmiş midir?

- Fenerbahçe kulübüne karşın son zamanlarda artan şiddet ve saldırılarının önlenmesi konusunda yürütmüş olduğunuz bir çalışma var mıdır?

- Türk futbolunun imajına zarar veren bu tarz saldırıların ülkemize transfer yoluyla gelen yabancı uyruklu futbolcuları da tedirgin ettiği belirtilmektedir. Futbol ve spor dünyasına büyük zarar veren bu saldırıların engellenmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır?” sorularının yanıtlarını aradı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler