Soma davasıyla ilgili flaş gelişme

Soma’da 301 canın yittiği maden katliamının ardından yürütülen davada, tutuklu yargılanan 8 sanığın tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının sunduğu yeni deliller doğrultusunda, Soma Holding Sahibi Alp Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunma kararı alarak, duruşmayı 13 Ekim’e erteledi.

Yayınlanma: 28.08.2015 - 18:32
Abone Ol google-news

 

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmanın dokuzuncu oturumu öncesi acılı aileler, “Davamızı satmayız” sloganlarıyla yürüdü. Ayrıca mahkeme salonu dışındaki parkta 9 gündür kurulu bulunan ve madenci ailelerinin duruşma aralarında dinlendiği gölgelik çadır çevik kuvvet ekiplerince kaldırılmak istenince arbede çıktı.

SUÇ DUYURUSU TALEBİ

Ortalığın yatışmasının ardından başlayan duruşmada, avukatların talepleri alındı. Acılı ailelerin avukatları, kazanın ardından işletme yöneticilerinin düzenlediği basın toplantısında Soma Holding Sahibi Alp Gürkan’ın “Görevimden çekilmem, patron olmadığım anlamına gelmez” sözlerini anımsatarak, Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Ayrıca tutuksuz sanıkların madende çalışmaya devam ettiğini anımsatarak, delil güvenliğinin sağlanmasını talep ettiler.

ORTALIK KARIŞTI

Savcının mütaalası ve tutuklu sanıkların tahliye istemlerinin ardından söz alan sanık avukatları, bilirkişi raporlarını eleştirdi. Olayla ilgili delil yetersizliği olduğunu öne süren İşletme Müdürü Akın Çelik’in Avukatı Yusuf Koçyiğit’in, yaşanan facianın“sabotaj” olabileğini söylemesi üzerine mahkeme salonu bir anda karıştı. Aileleri ve müşteki avukatlarını ayağa kaldıran sabotaj sözleri üzerine, Koçyiğit müşteki avukatlarına yönelik “Neden bu kadar tepki gösteriyorsunuz anlamıyorum” dedi. Aileler bu sözlerin ardından ise adeta isyan etti, anneler ise dizlerini dövmeye başladı.

Kimi maden şehidi anneler koltukları yumruklayıp ellerini sıkarak acılarını dindirmeye çalışırken, babalarını kaybeden çocuklar ise gözyaşlarına boğuldu. Mahkeme başkanının yatıştırma çabaları yetersiz kalınca müşteki avukatları aileleri teselli ederek dışarı çıkmalarına yardımcı oldu.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, aralarında Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da bulunduğu tutuklu 8 sanığın tahliye taleplerini reddedetti. Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan hakkında da suç duyurusunda bulunma kararı alan heyet, duruşmayı 13 Ekim’e erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler