Davutoğlu'nun sözleri yalan çıktı... Şehit cenazelerini kimler aldı?

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca saldırısından 24 saat sonra kameralar önüne geçip “özel komando birliklerimiz cenazeleri tahliye etti” dedi, ancak cenazelerin çatışma bölgesine giren sivil heyet tarafından alındığının görüntüleri ortaya çıktı.

Yayınlanma: 07.09.2015 - 21:04
Abone Ol google-news

<video:363159>

Türkiye-Hollanda maçını şehit çocuğu ile kameralar karşısında kahkahalar atarak izleyen ve şehit çocuğunu istismar eden Davutoğlu, asker cenazelerinin tesliminden birkaç dakika sonra kameraların karşısına geçmişti. Davutoğlu, konuşmasının büyük bölümünde savaş politikalarının sürdürüleceğini açıklarken, asker cenazelerinin teslimi ile ilgili ise “özel komando birlikleri” iddiasında bulundu:

Esat Canan: Askerleri sivil heyet aldı

Davutoğlu: Şehitlerimizi komandolar tahliye etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dağlıca saldırısına ilişkin, “O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun te-miz-le-necek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek” dedi. Davutoğlu, muhalefete teröre karşı omuz omuza verme ve küçük hesaplar içine girmeme çağrısı yaptı.

Davutoğlu, Dağlıca’daki saldırıyla ilgili sessizliğini dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştükten sonra saat 17:30’da bozdu. Davutoğlu’nun Çankaya Köşkü’ndeki basın toplantısını, Akar ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de katılımıyla düzenlemesi dikkat çekti. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da hazır bulundu.

24 Temmuz tarihinden bu yana “terör örgütlerinin tasfiyesi” için talimat verildiğini kaydeden Davutoğlu, bölgedeki operasyonların 2 Eylül’de başladığını belirtti. Davutoğlu, “Dün (önceki gün) itibariyle operasyonlarda, mayın tarama çalışması esnasında güvenlik birimlerimiz önce uzun namlulu silahla, arkasından mayınlı saldırılara muhatap olmuştur. Güvenlik birimlerimiz sabahleyin özel komando birlikleriyle takviye edilerek, bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir” diye konuştu.

DİHA'ın ulaştığı fotağraflarda şehit cenazelerin çatışma bölgesine giren sivil heyet tarafından alındığı görülüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler