Ahmet Hakan'a saldırıda yeni gelişme: Şikayetçi oldu

Ahmet Hakan’a saldırıyı organize eden özel harekatçı polis, hedef gösterildiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 11:36
Abone Ol google-news

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı organize ettiği iddia edilen eski özel harekatçı polis Yahya Kemal Gezer hakkında yapılan haberlerin ardından “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme” iddiasıyla şikayetçi oldu. Hakan’a saldıran şüpheliler emniyette verdikleri ifadede saldırıyı Gezer’in organize ettiğini ve Hakan’ın programının bittikten sonda “İşi bu gece bitirin” dediğini aktarmışlardı.
 
Ahmet Hakan’a saldırı olayında gözaltına alınan eski özel harekatçı polis Yahya Kemal Gezer tutuklanma istemiyle sevkedildiği hakimlikten serbest kaldıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na suç duyurusunda bulundu. Gezer şikayet dilekçesinde “meçhul” diye tanımladığı kişilere “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterdiği” suçlamasını yöneltti. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu da açılan soruşturmayı görevsizlikle Basın Suçları Bürosu’na gönderdi. Terörle Mücadele Kanunu’nun 6. maddesinde düzenlenen “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme” suçlaması 1 yıldan üç yıla kadar hapis cezasını öngörüyor. 
 
İşyerinde organize etmişti
 
Saldırganlar emniyetteki ifadelerinde kendisini şube müdürü olarak tanıtan bir şahsın Hakan’ın dövülmesi için kendilerine 100 bin TL teklif ettiğini, Gezer’in ise “Bu işin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var” dediğini aktarmıştı. Hakimlikten serbest kalan saldırgan Fuat Elmas, 23 Eylül’de Gezer’in şüpheli Uğur Adıyaman’ı arayarak işletmecisi olduğu Fatih’teki Rüzgar Cafe’ye çağırdığını, kafede Gezer’in kendilerine “Bir adam var dövülecek” dediğini aktarmıştı. Gezer’in kendilerine “Bu a.... koyduğumun oğlu şehitlere ‘ölü’ diyor. Açık açık ‘oyum HDP’ye’ diyor. Milleti tahrik, teşvik ediyor. HDP’ye oy vermesi için bunun inmesi gerekiyor. Bana bu akşam talimat verildi. Bu işin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var” dediğini belirtmişti. Serbest bırakılan saldırganlardan Uğur Adıyaman ise Gezer’in kendilerine Hakan’la ilgili “Bunu bizim dövmemiz lazım. Bir daha yazı yazamayacak hale gelecek şekilde kolunu bacağını kırmamız lazım” dediğini ifade etmişti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler