Kayıp 66 dakika şüpheleri artırdı

Havaalanında intihar ettiği açıklanan İngiliz gazeteci Sutton ile ilgili polis tutanakları da gizem yarattı

Yayınlanma: 26.10.2015 - 06:05
Abone Ol google-news

Eski BBC muhabiri Jacky Sutton, Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü’nün (IWPR) Irak masası başkanıydı. Sutton’ın cesedi, 18 Ekim’de Atatürk Havaalanı tuvaletinde, elbise kancasına ayakkabı bağıyla asılı bulundu. IŞİD’den tehdit aldığı da bilinen Sutton ile ilgili polis tutanaklarına Cumhuriyet ulaştı

GÖRÜNTÜ YOK: Soruşturmayla ilgili ‘Kapalı Devre İzleme Tutanağı’na göre, 23:15’te uçağa geçmesi gereken Sutton’ın 23:16.43 ve 00:22:21 arasındaki görüntülerine ulaşılamadı.

RUSLAR KAYDEDİLMEMİŞ: Sutton’ı bulan 3 Rus turistin pasaport bilgileri tutanakta yok. Sadece telefon numaralarının yazıldığı tutanakta Rusların ifadesinin de yeminli mütercim tercüman yerine Sutton’ın tartıştığı yolcu hizmetleri memuru T. B. tarafından alındığı ortaya çıktı. 3 Rus, T.A., I.E. ve F.E. Rusça el yazısıyla verdikleri ifadelerde “Havaalanı görevlileri geç geldi” dedi.

GÜVENLİKÇİ GÖRMEDİ: Sutton’ın intihar ettiği söylenen tuvalete saat 01:00’da giren TAV özel güvenlik görevlisi D.A. (37) 2 gün sonra alınan ifadesinde “Şahsı görmedim, şüpheli durumla karşılaşmadım” dedi.

7 CM’LİK İNTİHAR: Sutton’ın kendini astığı yer, boyundan sadece 7 santimetre yüksek. Sağlık görevlileri A.B. ve I.G. de tuvaletin arkasından Sutton’ın ayaklarının yere değdiğini söyledi.

ABLA ‘ARAŞTIRIN’ DEDİ: Sutton’ın ablası Jennifer Sutton “Kardeşim intihar edecek yapıda biri değildi ve bunu gerektirecek bir neden yoktu. Kardeşimin ölüm olayının araştırılmasını talep ediyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler