Türkiye'nin büyük utancı... Medyayı havuzda boğuyorlar

Koza İpek Holding şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili Bugün ve Kanaltürk televizyonlarına tebligatı getiren polisler, yetkilendirme yazıları olmadığı için kuruma giremedi. CHP Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, polisin tebligat memurluğu yapamayacağını söyledi. Ankara'da ise polis protesto için toplananlara biber gazı sıktı, kapıyı kırıp Holding binasına girdi.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 12:59
Abone Ol google-news

<video:396213>

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ile İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi ve 22 şirkete el konuldu. Kararda, MASAK ve bilirkişi raporlarında “şirketlerin ticari faaliyetten çok terör örgütüne yardım için çalıştıkları” tespiti yapıldığı öne sürülerek, “Bu sebeplerle, Hâkimliğimizce anılan şirketlerin yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredildiği kayyum tayini zorunlu görülmüştür” denildi.

CAN DÜNDAR'DAN İPEK GRUBU'NA DESTEK ZİYARETİ: HERKESİN TEPKİ GÖSTERMESİ GEREK


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili polisler Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının bulunduğu kuruma geldi.

Mahkeme kararını getirdiğini söyleyen bir emniyet amiri, yetkilendirme yazısı olmadığı için kuruma alınmadı. Polisleri, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve kurum avukatları karşıladı. Tanal, polisin tebligat memurluğu yapamayacağını söyledi. Kurum avukatları da polisin yetkisi olmadığını belirterek, yetki belgesi istedi. Polis yetki belgesini gösteremeyince mahkeme kararını getirdiğini söyledi. Polisler bunun üzerine kurumdan ayrıldı. Bu sırada medya grubu önüne bulunan kalabalık, ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganları attı.

TANAL: BURAYA GELEN KİŞİ YETKİSİZDİ

Polislerin geldiği sıradabinanın önünde bulunan ve gelen ekiplerle konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, söz konusu kişilerin elinde yetki belgesi olmadığını, tebligatı yapan kişinin elinde  elinde bir yetki belgesi olmadığını söyledi. Tanal "Buraya gelen kişi yetkisizdir. Savcılar, istihbarat memurların posta memuru gibi kullanamaz. Memurdan kasıt adliye çalışanlarıdır" dedi.

"HIRSIZLAR DIŞARI, KAYYUM DIŞARI"

Polislerin geldiği sırada, Kanaltürk çalışanları ve destek vermeye gelenler "Hırsızlar dışarı, Kayyum dışarı" sloganları attı.

 

POLİS ANKARA'DA KAPIYI KIRDI, BİBER GAZI SIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ile Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına kararına tepki için Başkent'te toplanan kalabalığın üzerine biber gazlı müdahalede bulunuldu. Koza İpek binası önünde toplananları Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Polisler, tebligatı iletmek için holdingin kapısını kırarak içeriye girdi.

<video:396273>

 

Kayyum prensi: Ümit Önal

7 Haziran seçimlerinden önce15 Ocak 2015’te yeniden TMSF’ye geçen Show TV’nin genel müdürlüğüne atanan Ümit Önal, 1 Kasım seçimleri öncesinde de muhalif yayın yapan Koza İpek Holding’in medya şirketlerine kayyum olarak atandı. Show TV’yi geri alan Turgay Ciner haziranda Önal ile yollarını ayırmıştı. TMSF yönetiminin Önal’ı Digitürk yönetim kuruluna atadığı da iddia edildi. Önal’ın Lig TV’den de sorumlu görevi üstlenmesi bekleniyor. Önal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı AKP’li vekil Berat Albayrak’ın ağabeyi Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak’ın yakın çalışma arkadaşı. Önal, Kanal 7’de yöneticilik yaptıktan sonra 2007- Ocak 2015’e kadar Turkuvaz Medya Grubu’nun Medya Reklam Grup Başkanı olarak görev yapıyordu.

TGC Başkanı Olcayto'dan operasyon açıklaması

Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili bir tepki de TGC  Başkanı Turgay Olcayto'dan geldi.

Mecidiyeköy'deki Bugün ve Kanaltürk televizyonlarını ziyaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, " Düşünce ifade özgürlüğüne tahammüleri yok. Daha özetle diye biliriz ki demokrasiyi sevmiyorlar, Türkiye'de demokrasinin yeşermesini istemiyorlar. Ama bunların hepsi 1 Kasım'da sonra ortadan kalkacak." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor.

Olcayto, Bugün ve Kanaltürk televizyonlarını ve gazetelerini ziyaret etti. Olaya tepki gösteren TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Tabi ilk kez medyada görülen bir olay. Öncelikle Bugün ailesine çalışanlaına geçmiş olsun diyorum. Bunlar seçime çok az kala yıldırma korkutma önlemleri iktidarın. Ama bundan medyanın en azından ayakta duran kısmı yılmayacak sonuna kadar basın özgürlüğünü halkın haber alma özgürlüğünü sonuna kadar savunacak. Çok talihsiz bir yapı.

İktidarın ne yapmak istediğini doğrusu anlamak zor. Büyük bir holdingin çalışanları var, bizim medyada çalışanları var bunlara karşıda girişilen bir hareket var. Ben bütün bunları iktidarın iktidardan gitme konusuna bağlıyorum, hırçınlığına bağlıyorum. Çünkü giderek meyanın üzerindeki baskılar artırıyorlar giderek halkın haber alma özgürlüğüne yeni engeller getiriyorlar. Düşünce ifade özgürlüğüne tahammüleri yok. Daha özetle diye biliriz ki demokrasiyi sevmiyorlar, Türkiye de demokrasinin yeşermesini istemiyorlar. Ama bunların hepsi 1 Kasım'da sonra ortadan kalkacak." diye konuştu.

Olcayto şunları konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Biz seçimden sonrada medyanın üzerine de baskıların kolay kolay ortadan kalkacağını sanmıyoruz. Olsa olsa bir koalisyon olacak. Batıdaki 8 meslek örgütü ile görüşüyoruz. Her türlü mağduriyette arkadaşlarımızın yanında olacağız.

Medyanın dayanışma içinde olması lazım yani eski hesapları unutup dayanışma içinde olması lazım. Bugün size yarın onlara. Bugün iktidara çok yanaşmanın da faydası olmaz yarın öbür gün. Ben hep diyorum ki yarın gidecek verdikleri zararla. Ama gazetecilik hep kalacak."

 

 

İpek Koza’ya havuzdan müdür

Babacan'dan Koza İpek'e kayyum yorumu

Melek İpek: Sütçü İmam'ın torunuyum, asla yılmıyorum

Kanaltürk binası önünde eylem

Dündar: Herkesin tepki göstermesi gerek

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler