Erdoğan'dan 1 Kasım açıklaması: Sonuçlara saygılı olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de 29 Ekim Resepsiyonu'nda konuştu.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 21:35
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda, 1 Kasım seçiminden çıkacak sonuca saygı gösterilmesi gerektiğini ve tek başına iktidarın çıkması durumunda istikrarın süreciğini kaydetti.

Resepsiyondaki konuşmasında Erdoğan, “Kurtuluş Savaşımızı zor şartlar altında verdiğimiz gibi bu dönemde de ciddi sıkıntılar arasında yaşadığımız aşikâr” dedi. Erdoğan, “Benzer şartlarda yola çıktığımız ülkelerin çoğu, demokraside ve kalkınmada önemli mesafe katederken, biz sürekli kendi içimize kapanarak, enerjimizi iç mücadelelerle heba ederek geride kaldık” ifadelerini kullandı.

AKP’ye oy istedi

Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından davetlilerle bir araya geldiği sırada 1 Kasım seçiminden çıkacak sonuca saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Seçim güvenliği için önemli tedbirler alındığını da belirten Erdoğan, “Milletimiz koalisyonlara fırsat vermeden tek başına bir iktidara fırsat verirse istikrar ve güven ortamının devamında ciddi bir ortam hazırlar” dedi.

‘G-20 hayati önemli’

Erdoğan soru üzerine “Kolektif terör eylemlerinin içinde PKK, DAEŞ, DHKP-C ve YPG var. PYD’yi siyasi bir örgütlenme olarak görmüyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “15-16 Kasım’da yapılacak G-20 zirvesi hayati derecede önemli. Uluslararası terörü masaya yatıracağız” dedi. Erdoğan’ın, resepsiyondan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte ayrılması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler