Bülent Ersoy var, Arınç yok... Erdoğan, Saray'a bakın kimleri çağırmadı

İzlemelerine izin verilen medya tarafından “gelmiş geçmiş en büyük katılım” diye sunulan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 29 Ekim Resepsiyonu’na, 13 yıldır AKP’nin en kritik noktalarında bulunmuş, önde gelen çok sayıda ismin davet edilmediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.11.2015 - 11:39
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın farklı bayram kutlaması yaklaşımı çerçevesinde gerçekleştirdiği Saray’daki resepsiyonun yansımaları sürüyor. Davet edilip katılan sanatçılar arasında, farklı elbisesiyle Bülent Ersoy da resepsiyonun öne çıkan ismi oldu.

Resepsiyonun üzerinden geçen 3 günün sonunda, AKP’nin önde gelen çok sayıda isminin  resepsiyona davet edilmedikleri için o gece Saray’da bulunmadıkları ortaya çıktı. Davet edilmeyen  isimlerin başında partinin kuruluş aşamasındaki lider kadrodan Bülent Arınç geliyor. 1 Kasım öncesi tüzük değişikleriyle, yeniden aday olma hakkı verilmesine karşın aday olmayan Arınç’ın davet edilmemesi, resepsiyonun en önemli sürprizi oldu.

Arınç geçtiğimiz hafta eleştirel açıklamalarda bulunmuş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile  kendisinin sınanmaya kalkışılmamasını istemiş ve “Birilerine sevgimi kaybettim” açıklamalarıyla  gündeme gelmişti.

Resepsiyona davet edilmeyen bir başka önemli isim ise Ali Babacan oldu. Babacan, 7 Haziran’da, tüzük gereği milletvekili seçilememiş ancak tüzük değişikliği sonrası 1 Kasım’da yeniden milletvekili adayı olmuştu. Babacan’ın, Gül ile yakınlığından hareketle, uzun süre aday olmayacağı konuşulmuş ancak son anda Davutoğlu tarafından ısrarlı davetlerle adaylığı kabul ettiği belirtilmişti. Babacan da  önceki gün yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimleri için “Tablo bizim açımızdan çok rahat görünmüyor” sözleriyle dikkat çekmişti.

İtaatsizler de yok

Saray’daki resepsiyona bir süredir parti politikalarına eleştirel yaklaşan, AKP’nin eski bakan ve parti  yöneticisi bazı isimlerin de davet edilmemesi dikkat çekti. Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Nimet  Çubukçu, Nihat Ergün bu isimler arasında yer aldı. Erdoğan ve parti yönetimiyle de mesafeli olan bu  isimler için, 1 Kasım sonrası Gül’ün aktif siyasete yönelik adımlar atmasını bekledikleri ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler