Üniversitelilere TOMA, biber gazı ve plastik mermi

YÖK'ün kuruluş yıldönümü üniversitelilerce protesto edildi. Akdeniz Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'ndeki protestolara polis ve özel güvenlik birlikte müdahale etti, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Yayınlanma: 06.11.2015 - 13:08
Abone Ol google-news

<video:408179>

 

 

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi Merkezi Yemekhane önünde bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, YÖK'ün kuruluş yıldönümünü için rektörlük önüne kadar yürümek istedi.

Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grubun önü polis tarafından kesildi. Öğrenciler rektörlük önüne gitme konusunda direnince polisle aralarında arbede yaşandı.

Olayların büyümesi üzerine bu kez devreye TOMA girdi. TOMA'nın müdahalesi sonrasında 9 öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.



SÜS HAVUZUNA GİRDİ

Erkek arkadaşıyla birlikte gözaltına alınmak isteyen bir kız öğrenci, karışıklık sırasında kaçmak istedi. Bir süre polis tarafından kovalanan kız öğrenci, önüne süs havuzu çıkınca yürüyerek içine girdi.

Kız öğrenci havuza girince kendisini takip eden Çevik Kuvvet polisleri, dışarı çıkmasını bekledi. Havuzdan yürüyerek çıkan öğrenci, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.



Polis ve iki TOMA'nın rektörlük binası önündeki bekleyişi devam ediyor.

İÜ'DE DE POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden çıkan üniversiteliler Fen Fakültesi önünden Beyazıt Meydanı’na yürümek istedi. "Gençlik yılmayacak Saray ve YÖK yıkılacak" pankartı taşıyan gençler, polis tarafından engellendi. Polis öğrencilere plastik mermi ve biber gazı sıktı. Öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı.

Beyazıt'ta YÖK protestosuna polis müdahalesi VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler