Gazeteci Fatih Yağmur'a gözaltı

Gazeteci Fatih Yağmur, 4 savcı ve Adana eski İl Jandarma Komutanın 8 Mayıs 2015 günü tutuklanması sırasında, 'Tarsus Adliyesi'nde çektiği görüntüler' iddiasıyla gözaltına alındı. Yağmur, nöbetçi savcı tarafından serbest bırakıldığını Twitter'dan duyurdu.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 17:08
Abone Ol google-news

Adana Adliyesi Yakalama Bürosu’na getirilen Yağmur, burada yapılan işlemlerinin ardından Tarsus Adliyesi'ne sevk edildi.

Kendisiyle ilgili dosyada 'gizlilik kararı' bulunduğunu ifade eden gazeteci Yağmur, “Başka bir iş için Adana Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğimde Danışma'ya kimliğimi verdim. Kontrol sırasında gözaltına alındım. Hakkımda daha önce yakalama kararı çıkartılmış. Gözaltına alındıktan sonda Adana Adliyesi Yakalama Bürosu'na götürüldüm. Ancak dosya gizli olduğu için UYAP sisteminde görülmedi. Gizlilik dolayısı ile Tarsus Adliyesi'ne sevk edildim. Sağlık kontrolünden geçirildim, Tarsus Adliyesi'nde ilgili savcıya ifade vereceğim” dedi.

Yağmur Twitter hesabından yaptığı açıklamada, serbest bırakıldığını belirterek, "Nöbetçi savcı tarafından az önce serbest bırakıldım. Mit tırlarını durduran savcılara ait görüntüleri yayınladığım için yakalama çıkarılmış" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler