Gaziantep’teki canlı bomba tanıdık çıktı

Gaziantep’te, polis operasyonu sırasında kendini patlatan canlı bombanın, Ankara katliamına canlı bombaları taşıyan Halil İbrahim Durgun olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 06:09
Abone Ol google-news

Gaziantep’te, önceki gece polisin IŞİD’in hücre evine yönelik operasyonu sırasında kendisini patlatan ‘canlı bombanın’, Ankara’daki katliamı gerçekleştiren ‘canlı bombaları’ bu kente taşıyan Halil İbrahim Durgun olduğu ortaya çıktı. 5 polisin yaralandığı hücre evi operasyonu ile kendisini patlatan ‘canlı bombanın’ yapmayı hedeflediği yeni bir katliamın da önlendiği belirlendi.

Ankara katliamının ardından Halil İbrahim Durgun’a ulaşmaya çalışan polis, 30 Ekim günü Gaziantep kent merkezinde eylem hazırlığındaki 2 IŞİD’liyi takibe aldı. Teröristler kaçmaya çalışırken yakalandı. Bu kişilerle bağlantısı olan adreslere yapılan operasyonlarda çok sayıda patlayıcı ve silah ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı. Yapılan incelemede bu kişilerin de İstanbul’da siyasi bir partinin il başkanlığı ile bir Cumhuriyet’e yönelik bombalı eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Polis bu olayın ardından düzenlediği operasyonda 2’si firari durumda olan 9 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin sorgulamasında polis, Halil İbrahim Durgun’un izine Gaziantep’te ulaştı. Ekipler Beylerbeyi Mahallesi’ndeki 9 katlı apartmanın 5’inci katındaki Durgun’un hücre evi olarak kullandığı daireye baskın düzenledi.

Durgun, kaçamayacağını anlayınca intihar yeleğiyle kendisini infilak ettirdi. 5 polis yaralandı.

Eylem hazırlığındaydı

BANYODA 2 KADIN 3 ÇOCUK BULUNDU

Patlamanın ardından bomba imha uzmanları uzun süre evde başka tuzaklanmış patlayıcı bulunup bulunmadığını araştırdı. Harabeye dönen evin banyosunda 2 kadın ile 3 çocuk bulundu. 2 yıl önce boşandığı bilinen teröristin yanındaki kadın ve çocuklarla aile görüntüsü vermeye çalıştığı belirlendi.

YENİ EYLEM İÇİN HAZIRLIKLARI TAMDI

Halil İbrahim Durgun’un, ‘canlı bomba’ olarak eylem hazırlığı içerisinde olduğu ileri sürüldü. Ne zaman, nerede eylem yapacağı henüz saptanamayan Halil İbrahim Durgun’un, tüm hazırlıklarını tamamladığı ve harekete geçeceği için polis operasyonu sabaha bırakmadan önceki gece gerçekleştirdi.

İNTİHAR YELEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Hücre evinde silahın yanı sıra 7 TNT kalıbı, 7 bilye ile güçlendirilmiş, fünye ile patlatmaya hazır TNT kalıbı, 1 bilyeli TNT kalıbı, 2 ateşleme fitili, 12 bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 el bombası, 1 plastik patlayıcı ile düzenlenmiş bomba düzeneği ele geçirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler