Kamu malı mı, özel mülk mü?

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi Tuncel, çocuk karakolu duvarına yazılama yaptığı gerekçesiyle bugün hâkim karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 07:09
Abone Ol google-news

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu kuruldukları 2014 yılında ilk eylemlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nü ziyaret edip, pankart asarak yaptı. Bunu takip eden eylem ise Kadıköy’de düzenlenecek olan yürüyüş için duvarlara slogan yazmak oldu. 16 Temmuz 2014 akşamı grubun Kadıköy ekibi, eylemi duyurmak için bildiri dağıtarak, duvarlara slogan yazdı. Kadıköy’de bir duvarda emlak ilanı gören kadınlar bu duvara da “Her erkek biraz da devlettir aslında”, “20 Temmuz’da Kadıköy’deyiz” yazdı. Olay yerine polisin gelmesiyle bu duvarın ‘çocuk karakolu’ duvarı olduğu ve kamu malına zarar verildiği anlaşıldı. Polis çok sayıda kadın arasından o dönem henüz 18 yaşını doldurmamış Deniz Tuncel’i gözaltına aldı. Oysa tüm kadınların elinde sprey boya vardı. Tuncel’in avukatları Meriç Eyüboğlu ve Perihan Meşeli “Herkesin elinde sprey boya vardı. Belki de tek Deniz’in elinde boya olmayabilirdi” dedi.

Emlakçı: Bize dava yok

Kadınların bu duvara slogan yazma sebebi emlakçı ilanını görerek kamu malı olmadığını düşünmeleriydi. Duvarda ilanı bulunan emlakçı, kendilerine bu konuyla ilgili hiçbir yaptırım uygulanmadığını söyledi. Slogan yazan kadınlar için idari para cezası kesilip bu para ödenmediği için de adli süreç başlatılırken, emlakçı için hiçbir işlem yapılmaması dikkat çekti.

Geçen yıl bu olaya ilişkin Tuncel hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında 2 bin lira idari para cezası kesildi. Ancak Tuncel ve kadınlar bu parayı ödemek istemedi. Para cezasına Avukat Eyüboğlu ve Meşeli itiraz etti. Ancak itiraz reddedildi. Bu red kararının ardından hâlâ para cezası ödenmediği için adli süreç başlatıldı. Tuncel bugün Kartal Anadolu Adliyesi 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da hâkim karşısına çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler