Erdoğan'dan Facebook'un patronu Zuckerberg'e destek

Müslümanların ABD'ye girişinin engellenmesini isteyen ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump'a karşı, Müslümanlara destek çıkan Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek geldi.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 16:41
Abone Ol google-news



ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump, Müslümanların ABD'ye girişinin engellenmesini istemiş, bu sözler tüm dünyada çok konuşulmuştu.

Trump'ın bu sözlerine yanıt Facebook'un genç patronu Mark Zuckerberg'den gelmişti. "Bir Yahudi olarak, ailem bana tüm toplumlara karşı yapılan saldırıların önünde dikilmemiz gerektiğini öğretti" diyen Zuckerberg, "Bugün saldırı size karşı olmasa da, bir kişinin özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırı herkesi incitecektir" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN ZUCKERBERG'E DESTEK

Zuckerberg'in bu sözlerine Cumhurbaşkanı Receo Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. İslam'ın barış dini olduğunu söyleyen Erdoğan, "Her fırsatta ve farklı platformlarda da ifade ettiğim gibi, İslam bir barış dinidir. Barış dini İslam’ı kendi kirli emelleri için araç olarak kullanan cinayet şebekeleri, her gün masum insanları, en başta da Müslümanları katlediyor. Adına DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, El Şebab denilen bu karanlık yapılar, İslam dünyası üzerinde oynanan oyunlara figüranlık yapıyorlar. Terörist Müslüman, Müslüman terörist olamaz. İslam ve terör kelimesinin bir arada sıkça kullanıldığı bu zamanlarda, aradaki bu büyük farkı ifade ettiği için de Mark Zuckerberg 'in mesajını ayrıca değerli bulduğumu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler