Barış bildirisinden AKP kurucusu çıktı

Barış İçin Akademisyenler, hedef gösterilen bildirinin 2112 imzayla sonlandığını açıkladı. Listede, AKP’nin kurucularından Fatma Bostan Ünsal da bulunuyor.

Yayınlanma: 23.01.2016 - 22:02
Abone Ol google-news

"Barış İçin Akademisyenler" adına yapılan açıklamada 2112 imzaya ulaşıldığı duyurulurken imza listesinde bir AKP kurucusunun olması da dikkat çekti. Listenin 816. sırasında yer alan Fatma Bostan Ünsal, AKP'nin 64 kurucu üyesinden biri.

"Barış için Akademisyenler" adıyla yapılan yapılan açıklamada günlerdir iktidarın hedefinde olan ve Güneydoğu'daki çatışmalardan devleti sorumlu tutan bildirinin 2112 imzayla sonlandırıldığı söylendi. Grup adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Barış İçin Akademisyenlerin 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlığıyla, 11 Ocak 2016’da 1128 imzayla kamuoyuna duyurduğu metni, 20 Ocak 2016 22:00 itibariyle, Türkiyeli 2212 akademisyen ve araştırmacı imzalamış, metne yurtdışından da aynı tarih ve saat itibariyle 2279 akademisyen ve araştırmacı destek vermiştir. Geldiğimiz noktada, destekleyen herkese teşekkür eder, imza kampanyasını tamamladığımızı duyururuz.

Barış talebini dile getiren bu metne imza vererek düşünce ve ifade özgürlüklerini kullanan akademisyenler, günlerdir aşağılanmaya çalışılmakta, hedef gösterilmekte ve tehdit edilmektedir. 18 Ocak 2016 itibariyle, 1128 imzacı hakkında Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu uyarınca soruşturmalar başlatılmıştır. Meslektaşlarımız arasında gözaltına alınan, yurt dışına çıkma yasağı getirilen, hakkında idari soruşturma başlatılan, işinden atılan, görevinden uzaklaştırılanlar bulunmaktadır. Bütün bunları haksız ve kabul edilemez buluyoruz.
Barış İçin Akademisyenler olarak, savaştan ve ölümden değil, barıştan ve yaşamdan yanayız. Yaşanan her ölüm için derin bir üzüntü duyuyoruz. Barış koşullarının sağlanmasını vatandaşı olduğumuz devletten talep ediyoruz. Ülkemizde herkesin kendini güvende hissettiği koşulların yerleştiği güne kadar bu yönde çaba harcamaya devam edeceğiz."



BİLDİRİDE AKP KURUCUSU DA YER ALDI

Bildiride AKP kurucusu Fatma Bostan Ünsal'ın imzasının yer alması da dikkat çekti. AKP’nin kurucularından, Muş Alparslan Üniversitesi öğretim görevlisi Fatma Bostan Ünsal listede 816. sırada yer aldı. Bostan, AKP'nin 64 kurucu üyesinden biriydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler