Ağzında tuttuğu toplu iğne az daha canına mal oluyordu

ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi S.Ö. evde başörtüsü değiştirirken ağzında tuttuğu toplu iğneyi dikkatsizlik sonucu yuttu. Genç kızın oniki parmak bağırsağına ulaşan toplu iğne ameliyatla çıkarıldı.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 17:08
Abone Ol google-news


Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan ortaokul öğrencisi S.Ö. evde başörtüsü değiştirirken ağzında tuttuğu toplu iğneyi, ani nefes alınca dikkatsizlik sonucu yuttu. Ailesi tarafından Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan S.Ö. takip amaçlı hastaneye yatırıldı. Takiplerinde karın ağrısı artmaya başlayan S.Ö'ye önce endoskopi yapıldı. İğnenin endoskopi ile görülebilecek mesafede olmadığını tespit eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Metin Sağlam, Opr.Dr. Çağlar Yıldırım ve Opr. Dr. Gökhan Zaim oğlu S.Ö.'yü ameliyata aldı. Oniki parmak bağırsağının son kısmında olan iğneye, mide endoskopisi ile ulaşılamayınca, bölgeye el yardımıyla endoskop ulaştırıldı ve iğne S.Ö.'nün ağzından çıkarıldı.

SAĞLIK DURUMU İYİ
Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Metin Sağlam, cisimlerin yanlışlıkla ağız yoluyla akciğer ve mideye kaçabildiğine dikkat çekerek, "Hastamız baş örtüsünü değiştirirken ağzında tuttuğu iğneyi yanlışlıkla yutmuş. Gerçekleştirmiş olduğumuz başarılı operasyonla hastamızın yutmuş olduğu bu iğneyi çıkardık. Şu anda durumu gayet iyi. Buradan tüm çocuklarımızı, anne ve babalarını uyarmak istiyorum. İğne gibi kesici delici cisimleri hiçbir şekilde ağızlarında tutmamaları gerekir. Ani nefes alma ihtiyacı duyulduğunda bu cisimler yanlışlıkla akciğer veya mideye kaçabiliyor" dedi.
S.Ö.'nün olaydan çok korkup etkenmesi nedeniyle, aileside gazetecilerin görüntü almasını istemedi. Sağlık durumu iyiye giden S.Ö.'nün tedavisi halen Ordu Devlet Hastanesi'nde sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler