Bombalar AŞTİ’den

Kızılay’da 35 kişinin öldüğü saldırıda kullanılan patlayıcıların Şanlıurfa’dan kurye tarafından bavul içinde otobüsle Ankara Otogarı’na getirildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 18.03.2016 - 05:52
Abone Ol google-news

<video:500108>

29 kişinin öldüğü Merasim Sokak’taki patlamadan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkente özel güvenlik tedbirleri alacağını belirtmesine karşın Kızılay’da 35 yurttaşın öldüğü terör eyleminde kullanılan patlayıcıların Şanlıurfa’dan bir kurye tarafından otobüsle Ankara’nın otogarı AŞTİ’ye getirildiği ortaya çıktı. Bir bavul içine saklanan patlayıcılar, burada bombacı Seher Çağla Demir ile olayın organizatörü Vahit Ayçil’e teslim edildi.

10 kişi adliyeye

13 Mart’ta Güvenpark’taki otobüs duraklarına yönelik bombalı araçla düzenlenen ve 35 sivilin öldüğü saldırıyla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri süren 10 kişinin, bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor. Şüphelilerin ifadelerine göre, saldırıda kullanılan patlayıcılar Kobani’den Şanlıurfa’ya getirilerek gömüldü. 11 Mart günü ise M.V.D. adlı kurye, amonyum nitrat ve balmumuyla güçlendirilmiş, TNT-RDX türü patlayıcıları bavula koyarak otobüsle Ankara’ya getirdi. M.V.D’yi AŞTİ’de karşılayan Seher Çağla Demir’ve sevgilisi olduğu söylenen firari terörist Vahit Ayçil, bavul içindeki patlayıcıları teslim aldı. Emniyetin özellikle Vahit Ayçil’in soy adını Kılıç olarak basına sızdırdığı ve hedef şaşırttığı öğrenildi. AŞTİ’deki güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından 3 ismin buradaki bir kafede oturdukları tespit edildi.

Gelip, alıp gittiler

Emniyetin yüz tanıma sistemine kayıtlı olan Seher Demir’in polis ve savcılıkta araması olmasına karşın AŞTİ’de neden yakalanmadığı, bir bavul dolusu patlayıcının nasıl rahatlıkla AŞTİ’den çıkarıldığı, otobüsün Ankara’ya gelirken neden yolda hiçbir aramadan geçirilmediği soru işaretleri yarattı. 

Çağla Seher Demir ve Vahit Ayçil ise saldırıdan bir gün önce Ankara’nın ilçeleri Kızımcaham-Çamlıdere civarında araca yükledikleri ve düzeneği hazırladıkları değerlendiriliyor. Canlı bomba Çağla Seher Demir’in Ankara’ya otobüsle geldiği belirlenmişti. Saldırıda kullanılan BMW marka beyaz aracı ise Vahit Ayçil’in başkente getirdiği ve burada buluştukları tespit edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler