DT'nin ağaçlarını kesene 123 bin TL ceza

Yenimahalle Kaymakamlığı’ndan bir gece ansızın DT’nin arazisindeki ağaçları katleden firmaya şok... O firmaya 123 bin TL ceza kesildi. O firma DT’ye 123 bin TL ödeyecek

Yayınlanma: 14.03.2014 - 16:32
Abone Ol google-news
Devlet Tiyatroları’nın (DT) 60 yıldan bu yana kullandığı, içinde tiyatronun atölyelerinin ve İrfan Şahinbaş Sahnesi, Stüdyo Sahne gibi sahnelerinin de yer aldığı Macunköy’deki arazisine cumartesi gecesi baskın yaparak, yüzden fazla ağacı katleden SS İvme Yapı İnşaat firmasına Yenimahalle Kaymakamlığı tarafından ceza kesildi. Arazide tespit yapan kaymakamlık, “dava konusu olan araziye inşaat firmasının mütecaviz konumunda olduğunu” belirterek, firmanın DT’ye 123 bin TL ödemesine hükmetti. 

 
 
DT’nin 60 yıldan bu yana kullandığı araziye cumartesi gecesi SS İvme Yapı İnşaat firması baskın yapmış ve firmaya ait dozerler, vinçler arazideki her biri en az 60 yıllık 100’den fazla ağacı katletmişti. Olayın üzerine DT’nin avukatları da hukuki işlem başlatmış ve firma hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yenimahalle Belediyesi de firmanın ruhsatını iptal etme kararı almıştı. Sanatçıların günlerdir çadır kurarak, nöbet tuttukları arazi için firmaya bir şok da Yenimahalle Kaymakamlığı’ndan geldi. Arsada tespitlerde bulunan kaymakamlık, arazide firmanın “hukuka aykırı olarak hasar verildiğine” hükmetti. 

‘Araziye tecavüzde bulunulmuş’

Kaymakamlığın hazırladığı raporda, “7622 ada, 11 nolu parsel üzerinde alan ve yaklaşık 60 yıldan beri DT Genel Müdürlüğü’nün fiilen tasarrufunda bulunan araziye mütecaviz firma tarafından hafriyat çalışması yapmak suretiyle kısmi tecavüzlerde bulunulduğu mahallinde görülmüş ve teknik elemanın mahallinde hazırlamış olduğu 13.03.2014 tarihli raporda da belirtilmiştir” denildi. Raporda, şu ifadelere yer verildi:

“Dava konusu olan ve 7622 ada, 11 nolu parsel içerisinde kalan alan her ne kadar mütecaviz firma SS İvme Küçük Sanayi Sit. Yapı Kooperatifi tarafından satın alınmış ise de yaklaşık 60 yıldan bu yana DT Genel Müdürlüğü’nün zilyed ve tasarrufunda bulunduğu ve 3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkındaki Kanunun Uygulama Şekli ve Esaslarına Dair Yönetmelik’in 10. maddesi hükümleri gereğince dava konusu yeri fiilen hak''<F1>imiyeti altında bulunduran DT Genel Müdürlüğü’nün zilyed olduğu anlaşıldığından, dava konusu araziye mütecaviz konumundaki SS İvme Küçük Sanayi Sit. Yapı Kooperatifi’nin vaki tecavüzünün ‘men’ine karar verilmiştir.”

Kararda ayrıca “Soruşturma ve infaz giderleri toplamı 123 bin TL’nin mütecavizden icra yolu ile tahsil edilerek, müşkekiye (DT’ye) ödenmesine 3091 sayılı yasanın 2. ve 7. maddeleri gereğince karar verildi” de denildi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler