''Jandarmayı öldürerek sevap işledim''

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde astsubay, polisi şehit eden, bir yurttaşı da öldüren üç İŞİD üyesi, Ankara’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Arnavut kökenli olan ve kendisini “Çendrim Ramadani” olarak tanıtan kişi, astsubay ile sivili öldürmesini, “Sevap işledim” diye savunurken, kendisini getiren jandarmalara “Hepiniz müşriksiniz” dedi.

Yayınlanma: 25.03.2014 - 10:04
Abone Ol google-news

Suriye’den gelen ve Elkadie’ye bağlı İŞİD grupları içinde savaşan üç kişi, Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart Cuma günü yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açmış, çıkan çatışmada bir astsubay şehit olmuştu.

 ''Jandarmayı öldürerek sevap işledim'' - FOTO GALERİ


Daha sonra bir kamyon şoförünü öldüren zanlılar, kendilerini durdurmaya çalışan trafik polisini de şehit etmişti. Saldırganlardan ikisi yaralı olarak yakalanmış, biri ise kaçmaya başarmıştı. Güvenlik gerekçesiyle sevkedildikleri Ankara Numune Hastanesi’ne tedavileri yapılan iki zanlı dün Ankara Adliyesi’ne çıkarıldı. Jandarma görevlileri tarafından getirilen zanlıları çevresinde jandarma komandoları güvenlik önlemi aldı. Jandarma istihbarat görevlileri de koruma ekibinde yer aldı. Nöbetçi Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan iki zanlı tutuklandı.

 

Kendisini “Almanya vatandaşı Benjamin Xu” tanıtan ve Çinli anneden, Arnavut babadan olan saldırgan, “İfadesinde pişmanım. Suriye’den savaştan dönüyorduk. Önce İstanbul’a oradan da memleketimiz Bosna’ya gidecektik. Yol kontrolü sırasında paniğe kapıldık, o yüzden çatışma çıktı” dedi. Arnavut kökenli olduğu öğrenilen ve ifadesinde kendisini “İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani” olarak tanıtan kişi ise “Ben yalnızca Allah’a hesap veririm” diyerek sorulara yanıt vermedi. Tutanağa da “şirktir” diyerek imza atmayan bu kişi, kendisini eşlik eden askerlere “müşrik” dedi. Ayağından yaralı olan ve tekerlekli sandalye ile adliyeye getirilen Ramadani, Türkiye’nin NATO ülkesi olduğu gerekçesiyle düşman olduğunu öne sürdü. Pazar günü ise Arnavut kökenli olduğu bildirilen Muhammed Zakiri'nin adliyeye getirilerek tutuklandığı öğrenildi. Zanlılar, Sincan F Tipi Cezaevi’ne konuldu.



''Jandarmayı öldürerek sevap işledim'' - FOTO GALERİ



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler