Ahmet Misbah Demircan'a Firuzağa tepkisi: Yayında mıyız?

Beyoğlu Firuzağa'da dün akşam Radiohead etkinliği düzenleyen gruba, yapılan gerici saldırıya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a tepki yağdı. Demircan, paylaşımlarında saldırganları değil, etkinliği düzenleyenleri suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.

Yayınlanma: 18.06.2016 - 12:43
Abone Ol google-news

<video:553269>

Beyoğlu Firuzağa’da Velvet İndieground Records adlı mekanda dün akşam Radiohead etkinliği düzenlendi. Canlı yayın yapan Periscope programından da paylaşılan etkinlik devam ederken gelen bir grup gerici, içeridekilere saldırdı.

Radiohead'den Firuzağa saldırısına kınama

Firuzağa'daki Radiohead etkinliğine gericiler 'Sizi içeride yakarız' diyerek saldırdı

Firuzğa'daki dehşeti anlattı: İnsanların üzerine cam şişeler fırlattılar - VİDEO 

Yayınlanan görüntülerde “Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan” diye bağırdığı görülen bir saldırgan, “Seni öldürürüm” tehditleri savurarak önüne çıkanları da darp etti. Saldırganın, “Sizi var ya içeride yakarım. Hadi bir daha ramazanda içki için de göreyim” diye tehditler savurması da duyuldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gerici saldırıya ilişkin attığı tweetlerde saldırganları dağil, saldırıya uğrayanlar için suçlayıcı ifadeler kullandı. Demircan şunları yazdı:

Ramazan'ın toplumsal birliğe yaptığı katkıyı, bu gibi olaylarla dinamitlemeye çalışanlar, başaramayacaklar. Kaybedecekler. #Firuzağa

Olay, polisin ve yargının konusudur. Bu olayı, kendine kaldıraç yapmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir, vermemeliyiz. #Firuzağa

Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir #Firuzağa

İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa'da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. #Firuzağa

 Olay sırasında zaten sosyal medyada canlı yayınlanan etkinliği servis olarak yorumlayan, 'Ramazan'da bir daha içki için de göreyim' tehditlerini 'Olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi barışa planlı suikasttir' şeklinde açıklayan Demircan'a tepki yağdı. Demircan'a atılan tweetlerden bazıları: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler