Firuzağa'daki Radiohead etkinliğine gericiler 'Sizi içeride yakarız' diyerek saldırdı

Firuzağa'daki Radiohead etkinliğine gericiler 'Sizi içeride yakarız' diyerek saldırdı. Saldırıda 1 kişi başından yaralandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 17.06.2016 - 23:01
Abone Ol google-news

<video:553269>

Firuzağa'da Velvet Indieground Records adlı plakçı dükkanında düzenlenen Radiohead etkinliğine gericiler saldırdı. Ramazan ayında alkol tüketildiği için etkinliği bastıklarını sürekli dile getiren gericiler çok sayıda kişiyi darp etti. Saldırıda bir kişi gericiler tarafından kafasına atılan bira şişesiyle yaralandı. Yaralanan kişinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Etkinlik periscope'tan canlı yayınlandı. Saniye saniye kaydedilen görüntülerde saldırganların aniden dükkanın içine girdiği ve tehditler savurarak içerideki insaları darp ederek dışarı çıkardığı görülüyor. Saldırı sonrası ise gercilerden birinin yine küfürler ederek "Bir daha için burada da göreyim" dediği görülüyor. Dışarıdaki kişilerden birinin de "Sizi içeride yakarız" diye tehditte bulunduğu duyuluyor.

Velvet Indieground Records, etkinliğin Facebook sayfasında paylaştığı mesajda, kanaması olan bir kişi dışında ciddi bir yaralanma olmadığını belirtirken, “Umarız bir gün başımıza bir şey gelecek diye düşünmeden böyle etkinlikler yapabiliriz” diye yazdı.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Çoğunluğu yabancı uyruklu olan izleyiciler, saldırının ardından konserin canlı yayınlandığı plakçıdan ayrıldı. Baskını gören diğer işyeri sahipleri de polisi arayıp ihbarda bulundu. Bölgeye gelen polis ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlattı.

"İNSANLARIN ÜZERİNE ŞİŞELER FIRLATTILAR"

Olay sırasında plakçıda bulunan Rayka Simoni yaşananları şöyle anlattı:
"Bir tane konser gösterisi gibi bir etkinlik vardı. Biz de arkadaşlarla ona gittik. Müzik çalıyorlardı plakçılar, bizde yere oturduk ve sakin bir ortam vardı. Herkez arkadaşlarıyla sohbet ediyordu. Hiçbir terslik yoktu. Alkol vardı, insanlar bira içiyordu, muhabbet ediyorlardı. Keyifli bir ortamdı. Bir anda şişeler kırılmaya başladı; adamlar insanların üzerine şişeler fırlatmaya başladılar.

İnsanların kafalarına cam şişeler fırlatıyorlardı. Her şey hızlı gelişti ve orada oturan insanların kafalarına, gözlerine vuran 20 tane adam vardı. Bizde kaçmaya başladık apar topar. İnsanlar eşyalarını toplamaya çalıştılar. Sonra benim arkadaşım sinirlendi ve 'kadına vurulmaz' diye çıkıştı adamlara. Bunun üzerine adamlar arkadaşımın daha da üstüne gitmeye başladılar, yumrukladılar onu baya.

Bayağı patakladılar bizi. Bizde kaçmayı başardık ama arkadaşım çok kötü yaralandı. Üzerine tekme atmışlardı omurgalarına, ağzı yüzü kan içinde kalmış, dudağı patladı. Bayağı korkunçtu ve bir sürü kişi ağlıyordu. Bir kişinin kafası ve boynu kanıyormuş ama ben görmedim. Olayın olduğu saati bilmiyorum ama saat 21.00 sıralarında olmuş herhalde."

Firuzğa'daki dehşeti anlattı: İnsanların üzerine cam şişeler fırlattılar - VİDEO 

OLAY ANI...

Olay anında yaşananların yansıdığı video ise sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı. Görüntülerde, plakçıda oturanların yanına bir grup geliyor ve aralarından bazıları "Ramazan'da utanmıyor musunuz lan?", "Biri bir daha içki içsin de göreyim" diye bağırmaya başlıyor.

Bir süre sonra içeride bulunanlar darp edilerek dışarı çıkarılıyor. Bu sırada dışarıda bulunan masanın bir kişi tarafından kenara atıldığı görülüyor. Saldırı sonrası plakçıdaki iki kişi ışığı ve kapıları kapatıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler