Hopa'lı yurttaşlar darbe destekçiliğinden tutuklandılar

Darbe girişiminin ardından Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Artvin Hopa’da bir grup sokağa çıktı. Hopa halkını provoke etmek isteyen gruba karşı ilçesini savunmak isteyen mahalleliye polis saldırdı. Polis Hopalılara “darbeye teşebbüsten” yargılanacaklarını söyledi. Saldırıda 12 kişi gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 10 kişi ‘darbe karşıtlarına müdahale ve darbey

Yayınlanma: 18.07.2016 - 14:30
Abone Ol google-news



TSK içerisindeki bir grup askerin 15 Temmuz’da başlayan darbe girişiminin engellenmesinin ardından, Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla diğer illerde olduğu gibi bir grup Artvin Hopa’da da sokağa çıktı.

Halkı provoke etmek isteyen gerici gruba karşı ilçesini korumak için meydana çıkan Hopalı yurttaşlara polis müdahale etti. Saldırıda 12 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Polis'in müdahale ettiği Hopalıların darbeye teşebbüsten yargılanacakları  öğrenildi.  Polis müdahalesinde yaralanan 12 kişiden 6’sı Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 4 kişi tedavilerinin ardından taburcu edilirken 2 kişi Rize Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıları bekleyen kitleye ise polis yeniden müdahale etti.

DARBEYİ DESTEKLEMEKTEN 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Sendika.org'un haberine göre tedavisi bitenler hastane çıkışında yeniden gözaltına alınan 12 kişinin Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesi alındı. İfadelerin ardından 2 kişi savcılıktan serbest bırakılırken, 10 kişi ‘darbe karşıtlarına müdahale ve darbeyi destekleme’ gerekçesiyle tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. 17 Temmuz gecesi Hopalılardan 9’u tutuklandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler