Kan donduran kiralık katil cinayeti: Bir dükkan ve yazlığa öldürdüm

Adana'da anne ve babasının gözü önünde öldürülen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'un cinayet şüphelisi, 52 yaşındaki Harun E., yakalandı. Kiralık katil Harun E., "Kandemir'i bir dükkan ve yazlık karşılığında öldürdüm. Genç olduğu için pişman oldum" dedi.

Yayınlanma: 10.08.2016 - 13:11
Abone Ol google-news

Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk, 13 Mayıs'ta ailesi ile gittiği akraba ziyaretinden dönerken oturdukları apartmanın girişinde silahlı saldırı sonucu öldü. Cinayeti Bürosu ekipleri, saldırının Yaluk'un eski kız arkadaşı 26 yaşındaki S.Y. yüzünden gerçekleştiğini belirledi. İddiaya göre İsmail Kandemir Yaluk, lise yıllarından bu yana kız arkadaşı olan S.Y.'nin cep telefonunda M.E.K. ile yazışmalarını gördü. Yaluk, bunun üzerine Çukurova Üniversitesi'nde öğrenci olan kız arkadaşından 7 ay önce ayrıldı. Ancak yaşananlardan pişmanlık duyan S.Y. M.E.K.'den ayrılarak, 7 yıllık sevgilisi Yaluk ile tekrar bir araya gelmek istedi. Yaluk ise, barışma teklifini kabul etmedi.

S.Y.'nin kendisinden ayrılmasından Yaluk'u sorumlu tutan M.E.K., durumu kendi ailesine anlattı. Olayı öğrenen K. ailesi, yanlarında çalışan Harun E.'den, İsmail Kandemir Yaluk'u öldürmesini istedi. Harun E. de Yaluk'u, evine girerken ailesinin yanında kurşunlayarak öldürdü. Olayı araştıran polis, M.E.K. ile birlikte cinayete yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla babası Ali K., annesi G.E.K., kardeşi 14 yaşındaki K.K.'yı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

ADANA'DA DÜKKAN, MERSİN'DE YAZLIK

O günden bu yana aranan kiralık katil Harun E.'nin Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Dorum Mahallesi'nde gizlendiği belirlendi. Dün düzenlenen operasyon sonucu Harun E., yakalandı. Cinayeti itiraf eden Harun E, poliste verdiği ifadesinde şöyle dedi:

"M.E.K., kız arkadaşının eski sevgilisi ile görüştüğü yolunda dedikodular çıkınca jiletle kendisine zarar veriyordu. Babası bu duruma çok üzülmüş olmalı ki beni çağırıp, Kandemir'i öldürmem karşılığında bana Adana'da bir dükkan, Mersin'de ise bir yazlık vereceğini söyledi. Kabul ettim. Cinayeti işledikten sonra kaçtım. Hatta Ali K., yakalanmamam için saçlarımı eliyle jiletle kazıdı. Dükkanı da üzerime almadım bir avukata vekalet verdim. Olaydan bir gün önce Ali K., oğlu ve eşiyle öldüreceğim gencin evinin önüne gidip keşif yaptık. Burada bir süre bekledik ancak kimse gelmeyince iş öbür güne kaldı. Ertesi gün tekrar olay yerine geldik Ali K., oğlu ve eşi oradaki bir kafeye gidip yemek yerken daha önce fotoğrafı gösterildiği için tanıdığım genci tabanca ile apartmana girerken vurup kaçtım. Tabanca sesini duyan Ali K., eşi ve oğlu da olayın tamamlandığını düşünerek oradan ayrılıp Niğde'ye kaçmışlar."

Daha sonra adliyeye sevk edilen Harun E., tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler