Şemdinli şehitleri memleketlerine uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Kontrol Noktası'na PKK'lilerin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düşen askerler için Van'da tören düzenlendi.

Yayınlanma: 10.10.2016 - 10:17
Abone Ol google-news

Şemdinli'de dün PKK'liler Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. 10 asker şehit olurken 8 vatandaş yaşamını yitirdi. Bugün Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda, şehitlerden Uzman Kademeli Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok ve Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu için tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, asker, polis ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu.

Duanın ardından şehit Uzman Kademeli Çavuş Mustafa Dobur Kahramanmaraş, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu Adıyaman, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok Adana ve Şehit Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu Malatya'ya gönderilmek üzere uçağa konuldu. Şehit olan 6 asker için de ikinci bir tören yapılacağı belirtildi.

İkinci tören 

Şehitlerden önce 4'ü, sonra da 6'sı için tören düzenlendi. İkinci törende şehitler Piyade Asteğmen Ömer Baydili, Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar, Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu, Jandarma Onbaşı Evren Kara, Jandarma Er Latif Aşıkmuslu ve Jandarma Er Erkan Özdemir memleketlerine uğurlandı.  

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, asker, polis ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Daha sonra Jandarma Onbaşı Evren Kara Manisa'ya, Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar İstanbul'a, Piyade Asteğmen Ömer Baydili İstanbul'a, Jandarma Er Latif Aşıkmuslu İstanbul'a, Jandarma Er Erkan Özdemir Düzce'ye ve Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu Samsun'a gönderilmek üzere uçağa konuldu.

4 AYLIK HAMİLE ŞEHİT EŞİ YÜREK DAĞLADI: SANA BEBEĞİMİZİ GETİRDİM. BENİ BIRAKMA BAYRAM

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde şehit düşen 10 askerden biri olan Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun cenazesi konvoyla memleketi Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi’ne getirildi. Şehit Aksu’nun cenazesi ilk olarak baba evinin önüne getirilerek dua edilip yakınlarından helallik alındı. Şehidin babası Dursun ve annesi Ünzile Aksu tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun eşi 4 aylık hamile olan Derya Aksu da tabuta sarılarak ağladı. “Aşkım, bebeğimizi getirdim. Sen gelecektin ben sana geldim hadi kalk. Beni bırakma Bayram” diyerek feryat etti. Burada dua edilmesinin ardından şehidin cenazesi eski ilkokul binasının önündeki boş alana getirildi.

Burada şehit için ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreni süresince gözyaşları adeta sel oldu. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun 4 yıllık asker olduğu, geçen Temmuz ayında tayinin Şemdinli İlçesi’ne çıktığı belirtildi. 10 kardeşten biri olan Şehit Aksu’nun cenazesi daha sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler