İstanbul'da AVM’de çıplak arama... Watsons açıklama yaptı

İstanbul Eyüp’teki Vialand AVM Watsons mağazasından ruj çalmakla suçlanan lise 3. sınıf öğrencisi Mağaza müdürü ve AVM güvenlik görevlisi tarafından çırılçıplak soyularak arandı. Aramada 2 erkek güvenlik görevlisinin de olduğunu kaydeden B.C. 'Psikolojim bozuldu' dedi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Watsons, "hırsızlık yapıldığına dair kuvvetli şüphe oluşmuştu" diyerek kendini savundu.

Yayınlanma: 07.12.2016 - 12:06
Abone Ol google-news
<video:642693>


26 Kasım günü gerçekleşen olayı anlatan  B.C. mağazaya elinde kendi rujuyla girdiğini, benzer bir ruja baktığını ve mağazaya ait ruju yerine bıraktığını ifade etti. Evrensel gazetesinden Elif Ekin Saltık ve Derya Dursun’un haberine göre, daha sonra mağaza müdürü ve güvenlik görevlisi tarafından hırsızlıkla suçlanarak mağaza deposuna çekildiğini iddia eden B.C. yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Erkek güvenlikçiler de vardı”

“Burada pantolonum dizlerime kadar indirildi, bluzum ve sütyenim sıyrılarak arama yapıldı. Arama esnasında iki erkek güvenlik görevlisi de vardı. Onlara da sadece arkaları dönmeleri istendi. Depoda da kamera vardı. Mağaza müdürü bana sürekli ‘Hırsızlık yaptın’ diyordu. Kafama vurarak ‘Hırsız, terbiyesiz’ şeklinde hakaret etti.”

“Dua et, buradan kolunuz bacağınız kırık da çıkabilirdiniz”

Yaşadıklarının sonrasında arkadaşının kendisini aradığını, onu da mağazaya çağırarak depoya aldıklarını ve hırsızlıkla suçlayarak çıplak arama yaptıklarını iddia eden B.C., mağaza müdürünün kendisine “Bugün iyi günümdeyim, dua et. Yoksa daha kötü olurdu” dediğini söyledi. Arkadaşına ise güvenlik görevlilerinden biri “Evet iyi gününde, yoksa buradan kolunuz, bacağınız kırık çıkabilirdiniz” dedi.

B.C. olayı daha sonra ailesine anlattığını söyleyerek, ailesinin güvenlik görevlisi ve mağaza müdürü hakkında şikayetçi olduklarını aktardı.

Mağaza müdürü: Ben yapmadım, güvenlik yaptı

Görüştüğümüz Watsons mağaza müdürü kendisinin olay anında orada olmadığını söyledi. Mağazada stokların tespit edildiğini ve stokların eksik çıktığını iddia eden mağaza müdürü, “Prosedür gereği AVM güvenliğini çağırdık. Güvenlik geldikten sonra biz devreye giremeyiz ve iş bizden çıkar. Üst aramaya gelirsek de kamera kayıtları polise verildi. İfade edildiği biçimde üst aramasını yapan da güvenlik görevlisidir” diyerek kendisi hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Güvenlik görevlileri ise bu konuda konuşmak istemedi.

Watsons'dan açıklama: Müşterimizin hırsızlık yaptığına dair kuvvetli şüphe oluşmuş olması sebebiyle...

Kozmetik alışveriş kurumu Watsons'tan 'çıplak arama'yla ilgili iki açıklama geldi. İlk açıklamada "Kuvvetli şüphe oluşmuş olması sebebiyle" diyen Watsons, ikinci açıklamada ise "Müşterimizin erkek güvenlik görevlileri tarafından ve kıyafetleri çıkarılarak arandığına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. Olayın ortaya çıkmasından hemen sonra yapılan açıklama şöyle:

26 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Vialand Alışveriş Merkezi mağazamızda yaşanan olayı ve devamında gelişen süreci yaşandığı andan itibaren titizlikle takip etmekteyiz.

Elimizde olan bilgilere göre, İstanbul Vialand Alışveriş Merkezi mağazamızda bir müşterimizin hırsızlık yaptığına dair kuvvetli şüphe oluşmuş olması sebebiyle, mağazamızdaki personel, müşteriyi durdurup, derhal konuyu alışveriş merkezi güvenlik birimine iletmiştir ve güvenlik görevlileri olaya müdahale etmişlerdir.

Yapılan müdahale sırasında müşterinin usule aykırı şekilde üstünün arandığına dair müşteri ve ailesinin şikâyetçi olduğu basına yansımış durumdadır. Söz konusu iddialar ile ilgili olarak üzüntü duymaktayız. İddia edilen usulsüz üst arama işlemiyle ilgili kendi iç soruşturmamızı yürütmekteyiz. Soruşturma dahilinde konuya müdahil olan mağaza personelimiz tedbiren görevden uzaklaştırılmıştır.

Belirtmek isteriz ki, konunun hassasiyetinin bilinci içerisinde, müşterimiz ve ailesi ile iletişim halindeyiz. Tüm bu süreçte söz konusu iddiaların doğru olup olmadığı konusunun en kısa sürede aydınlatılması için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtiriz.

İkinci açıklama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır 

Watsons'un gece saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada ise şunlar kaydedildi: 

Vialand mağazamızda yaşanan olayda müşterimizin erkek güvenlik görevlileri tarafından ve kıyafetleri çıkarılarak arandığına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu olayda müşterimizle muhatap olan kişiler kadın görevlilerdir. Olaya dair tüm kamera kayıtları Watsons tarafından derhal adli makamlara iletilmiştir. 
 
Watsons olarak mağazamızda böyle bir olayın yaşanmış olmasından dolayı derin üzüntü içindeyiz ve kamuoyundaki hassasiyeti içtenlikle paylaşıyoruz. 

Watsons mağazalarındaki güvenlik prosedürleri son derece nettir ve bireylerin kişilik haklarının ihlaline kesinlikle izin vermemektedir. Tüm çalışanlarımız bu prosedürlerle ilgili düzenli olarak eğitimler almakta ve denetlenmektedir. 
 
Konuyla ilgili soruşturma adli makamlarla işbirliği içerisinde titizlikle yürütülmektedir. Bu konuda üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmekte kararlı olduğumuzu, olayın sorumlularına karşı hiçbir müsamaha göstermeyeceğimizi bildiririz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler