Yarışmadan 170 bin TL kazandı hala ödülünü alamadı

Fox Tv’de 2008 yılında yayımlanan “Ahmet Çakar’la Şansa Bak” adlı yarışmada 170 bin lira ödül kazanan Binnur Aytan, yarıştığı program yayınlanmadığı için ödülünü alamadı. Aytan, faizi ile birlikte 320 bin lira alacağının tarafına ödenmesi için Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’ne dava açtı.

Yayınlanma: 24.04.2014 - 12:18
Abone Ol google-news

Avukat Cengiz Yıldız,  10 Mart 2008’de katıldığı programda 75 bin lira ödül kazandı. Yarışma öncesi imzaladığı sözleşmede yer alan “kazanılan ödül program yayınlandıktan sonra ödenir” maddesi bahane edilerek kazandığı para kendisine ödenmedi. Sözleşmenin bir örneği de talep etmesine karşın kendisine verilmedi. Kazandığı ödül tarafına verilmeyince hukuki girişimlerde bulunan Yıldız, Huzur Radyo Televizyon A.Ş’ye (FOX TV) açtığı davayı 2010 yılında kazandı. Mahkeme, sözleşmedeki yayınlama şartını, tek tarafın tasarrufunda olduğu için  geçersiz saydı. Yargıtay sürecinin sonunda 2011 yılında Yıldız’a faizi ile birlikte 162 bin lira ödendi. Dava sırasında tanık olarak göstermek üzere programın sunucusu Ahmet Çakar ile görüşen avukat Yıldız, Binnur Aytan’ın da aynı durumda olduğunu öğrendi. Aytan ile bağlantıya geçen avukat Yıldız, kendi davası sonuçlandıktan sonra 1 Nisan 2013’te Binnur Aytan için dava açtı. Fox TV’de yayınlanan  “Ahmet Çakar’la Şansa Bak” adlı yarışmadan kazanılan 170 bin liralık ödülün faizi ile birlikte 320 bin lira olarak tahsil edilmesi istendi. Davanın 3. duruşması 13 Mayıs’ta yapılacak ve tanıklar dinlenecek.

Pazarlık yaptılar

Yaşadığı mağduriyeti gazetemize anlatan Binnur Aytan, 30 Ocak 2008 günü programa katıldığını öncesinde iki nüshadan oluşan bir sözleşmeye imza attığını  anlattı. Sözleşme metnini okumasına “çekime geç kalındığı” gerekçesiyle izin verilmediğini söyleyen Aytan ikinci nüshanın da istemesine karşın kendisine verilmediğini belirtti. 15 sorudan oluşan yarışmada sekizinci soruya kadar doğru cevap verdiğini ifade eden Aytan “Diğer yarışmacılar yanlış cevaplayınca elendiler. Son kalan yarışmacı olmam nedeniyle yarışmayı kazandım. Toplam 170 bin lira ödül birikmiş oldu. Soruda ‘0,1,1,2,3,5,8,13,21,34….’ yazıyordu. Ben soruyu görünce güldüm ve ‘cevabı biliyorum bu Fibonacci Dizisi’ dedim. Tam bu sırada set ekibi çekimi kesti. Ana haber bülteninin saatinin geldiğini o yüzden çekime ara vereceklerini belirttiler. Beni dışarı aldılar” dedi. Verilen arada beklerken 80 bin lira vermeyi teklif edip kendisi ile pazarlık yapıldığını dile getiren Aytan bu teklifi kabul etmediğini  haber bülteninin bittikten sonra yeniden çekime geçildiğini ve soruyu doğru yanıtlayarak 170 bin lira para kazandığını kaydetti. Stüdyoda konfetiler ve pasta ile kutlama yapıldığını ana haber bülteni yayındayken alt yazı ile kazandığı ödülün duyurulduğunu söyleyen Aktan ardından heyecanla programın yayınlanacağı günü beklemeye başladığını belirtti.

Psikolojisi bozuldu

Yarışmanın üzerinden aylar geçmesine rağmen programın yayınlanmadığını, yazılı ve sözlü olarak başvurduğu yapımcı ve yayıncı tv kanalının yetkililerinden olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadığını ifade eden Aytan “Gitgide psikolojim bozuldu. Yarışmada bana verilen umudun sonuçsuz çıkması, ciddiye alınmayışım hatta küçük düşürülüşüm beni üstesinden gelemediğim bir ruh haline büründürdü. Son kez Ahmet Çakar Bey’i aradım ve kendimi öldürecek raddeye geldiğimi söyledim. Öldüğümde insanlar Ahmet Çakar’ın yarışmacısı intihar etti diyecekler dedim. Sakın böyle bir şey yapma, biraz daha sabret program yayınlanacak dedi. Bir intihar mektubu yazdım. Ablamın Almanya’da yaşarken doktoru tarafından verilen antidepresan  ilaçları içerek intihar girişiminde bulundum. Ailem beni kurtardı” diye konuştu.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler