Ahmet Şık, 5 yıl sonra yine Silivri’de

Haberleri ve Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan gazetemiz muhabiri Ahmet Şık, dün Metris Cezaevi’nden Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne nakledildi. Şık, 5 yıl önce de Gülen cemaatinin suçlamalarıyla 375 gün Silivri’de tutulmuştu.

Yayınlanma: 04.01.2017 - 06:40
Abone Ol google-news

Haberleri ve Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek FETÖ/PDY ve PKK örgütlerinin propagandasını aynı anda yaptığı iddiasıyla tutuklanan gazetemiz muhabiri Ahmet Şık tutulduğu Metris Cezaevi’nden Silivri Cezaevi’ne nakledildi. Şık, önce Metris Cezaevi’ne gönderilmiş, burada sesli ve görüntülü kayıt düzeneği olmadığı gerekçesiyle avukatı Can Atalay ile görüştürülmemişti. Şık önceki gün de 5 yıl önce Gülen cemaati mensubu firari yargı mensuplarının yürüttüğü Oda TV soruşturması kapsamında 375 gün tutulduğu Silivri Cezaevi’nde nakledildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun Şık’ın haberleri ve Twitter paylaşımlarına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği tutuklama kararı vermişti. Şık’ın 9 No’lu Cezaevi’nde kaldığı öğrenildi.

Bu ne yaman çelişki?

Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu yayınladığı yazılı açıklamada, Şık’ın 5 yıl önceki tutukluluğunu anımsatarak, “Her iki tutuklanmasında da aynı ülkenin, aynı yasaları uygulanıyorsa, aynı kişi hem bir örgütün propagandasını yapmaktan, hem de karşı olmaktan tutuklanıyorsa, bu ne yaman bir çelişki? Duruma, zamana ve kişilere göre uygulanan adaletin, toplumları aydınlığa götüreceğine inanmıyoruz. Ahmet Şık, hep gazetecilik yapmak için emek harcamıştır” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler