Fenalaştı sınavdan çıkarıldı

Adana’da Cebesoy Ortaokulu’nda sınava girmek için gelen Mehmet Kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra gelince sınava giremedi. Kara bunun üzerine, bina önünde uzun süre gözyaşı döktü. Gece işyerinde çalıştığı için sınava geç kaldığını anlatan Kara, evden gelse böyle bir sıkıntı yaşamayacağını belirtti.

Yayınlanma: 13.03.2017 - 11:21
Abone Ol google-news

Kara’nın görüntüleri sosyal medya üzerinden çok sayıda kullancıya ulaştı. Kullanıcılar, birkaç dakika için Kara’nın okuma şansının kaybolmasına tepki gösterdi.

Twitter’da olayla ilgili ve diğer öne çıkan yorumlar ise şöyle; 4 Kendi vatandaşınız olmayan birine sonsuz avantajı sağlayıp, ülkenizin çocuğunun 1 dakika için geleceğini karartıyorsanız. 4 Yurdumda Suriyeliler sınavsız üniversiteli olurlar, bazıları ekmek parası için sınavı dakikalar sonra kaçırır. 4 Milyonlarca yürek tek bir soru; nasıl Suriyeli olunur?

Konya’da, YGS’ye 09.45’ten sonra öğrenci alınmaması nedeniyle bazı öğrenciler mağdur oldu. Geç kalınca sınava giremeyen öğrenciler yeni uygulamaya tepki gösterdi. Selçuk Üniversitesi Kampusu’ndaki İktisadi ve İdari Bilimler, Sosyal Bilimler, İletişim ve Ziraat fakülteleri’nde sınava girecek olup geç gelen öğrenciler, fakülte girişlerindeki polis ve güvenlik görevlileri ile tartıştı. Tartışma sonucu fakültenin kapı girişlerinde camlar kırıldı. Çıkan arbede nedeniyle bir kadın güvenlik görevlisinin ise yüzünde çizik oluştu.

Geç kaldığı için sınava giremeyen öğrencilerden Sümeyye Kaplan sınav girmek yerine ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 4 Karabük Üniversitesi’nde sınava dakikalar kala gelen bazı öğrencilerde kampus girişinde bekleyen özel güvenlik personellerine ait araçla sınava yetiştirilmeye çalışıldı. 4 Bursa’da Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu’nda hasta olan ve hastaneden sınav için gelen Ecenur Parlak, sınav alanında rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler