Dünya duyacak

Çağdaş Hukukçular Derneği, 115 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça için aydınların imzaladığı bildiriyi kampanyaya dönüştürdü.

Yayınlanma: 01.07.2017 - 06:24
Abone Ol google-news

İşlerine dönebilmek için 115 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesini isteyen 111 aydının imzaladığı bildiri, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tarafından kampanyaya dönüştürüldü.

Dernek, kampanyayı genişletmek amacıyla bildiriyi pek çok farklı dile çevirdi. KHK ile kapatılan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, “Metnin yayımlandığı gün İçişleri Bakanı bir tehdit beyanatında bulundu. Bunun üzerine bireysel olarak ve Haldun Dormen gibi sanatçılar ‘biz de bu metnin arkasındayız biz de imzalıyoruz’ şeklinde açıklama yaptılar. Bunun üzerine dernek olarak bu kampanyayı genişletme kararı aldık” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hazırlanan bildiriyi önceki gün dünya halklarına açtıklarını belirten Yeşil, “Şimdiden dünyanın birçok yerinden 1500’ün üzerinde imza aldık, almaya devam ediyoruz. İstediğimiz isim-soyisim, şehir, meslek gibi bilgilerle ‘imzalıyorum’ yazan bir maili nuriyesemihyasasin@ gmail.com adresine yollamanız. Dün de imza metninin dünya çapında duyurulması amacıyla 21.15’te #SignForNuriyeAndSemih hashtagini çalıştık” diye konuştu. İmza kampanyasını başlatmalarının amacını açıklayan Yeşil, şöyle devam etti: “Hem bu 111 aydına sahip çıkmak hem de Nuriye ve Semih’in durumunu gündeme getirip insanların dikkatini çekmek için kampanyaya dönüştürdük. 111 aydının imzaladığı metnin aynısını hiç değiştirmeden çeşitli dillere çevirdik. Kürtçe, Arapça, Yunanca, Rusça, Japonca gibi dillerde aralarında var. İtalya’da haber oldu. Dünyada hızla yayılıyor. Her meslekten insan imzalıyor. Açlık grevinin 120’nci gününe kadar bu kampanya devam edecek. Kampanya bittiğinde imza sayısını ve detayları paylaşacağız.” Yeşil, sosyal medyada kampanyayı duyurmak için Türkçe ve İngilizce etkinlikler yaptıklarını belirtti. Birçok dile çevrilen metinde, aydınların imzaladığı bildiride olduğu gibi, “Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir” ifadeleri yer alıyor.

Öte yandan Halkın Hukuk Bürosu avukatları da önceki gün Gülmen ve Özakça’ya destek için İstanbul Barosu’ndaki toplantı salonunda bir haftalık açlık grevine başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler