Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun elindeki pankartı değil yürüdüğü yolu gördü

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nü 'Yolları yaptık tıpış tıpış yürüyorsun' sözleri ile hedef aldı. Yıldırım, FETÖ yargılamalarında bir tiyatro oynandığını ancak sanıkların ilerde AİHM'e gitmemesi için savunma haklarının kısıtlanmadığını söyledi.

Yayınlanma: 04.07.2017 - 13:18
Abone Ol google-news

<video:773719>

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet yürüyüşüne’ eleştiride bulunarak, “Bu bir adalet yürüyüşü değil gaflet yürüyüşüdür. Yol yürümeye devam edersen ömrün biter yollar bitmez” dedi. FETÖ davalarına da değinen Yıldırım, “Tiyatro yapmaları ceza almalarına mani olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, endik Kurtköy'de, Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yollarının açılış törenine katıldı. Törene, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yanı sıra, İstanbul Ak Parti milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi kürsüde bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım törene katılanlara seslenerek, “Türkiye’nin kutlu yürüyüşünde yeni bir hizmetin açılışı için hep birlikteyiz. 20 bin kilometre yol yaptık. Yolları böldük milleti gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bu yolların hepsi milletin gönlüne samimiyetini vasıl olmak için bir araç” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne eleştirilerde bulunan Yıldırım, “Bu adalet yürüyüşü değildir bu bir gaflet yürüyüşüdür. Türkiye iktidarları dönemine bir çivi çakmamış bu tür siyasi fanteziler ile milleti meşgul ediyorlar. Ana muhalefet partisi lideri yürüyüş yapıyor 19 gündür yürüyor. Bu yürüyüşün bir faydası oldu o da yaptığımız yolların kalitesini ölçme fırsatımız oldu. Biraz zahmetli oldu ama benim ona tavsiyem İzmit’ten buraya gelirken, Yavuz Sultan Selim yoluna da gir bakalım orayı da gör. Yol yürümeye devam edersen ömrün biter yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Adaletin aranacağı yer yollar değil mahkemedir meclistir. 15 Temmuz’a kontrollü darbe tiyatro diyenler Yenikapı ruhunu anlamamıştır. Biz ”diye konuştu.

 

<video:773721>

 "AİHM'E GİDERKEN ŞUNU DİYEMEYECEKLER..."

FETÖ davalarında mahkemelerde tiyatro oynandığını söyleyen Yıldırım, “ Bütün bunların akıl hocaları diyor ki terörist başı diyor ki ‘önce ret edeceksiniz sonra tevil edeceksiniz daha da olmadı bize işkence yapıldı diyeceksiniz’. Onları motive ediyorlar. Ben gazilerimizden şehit yakınlarından ve milletimizden şunu istiyorum ne kadar ağır suç işlerse işlesinler savunma hakkı kutsaldır. Yarın bunlar AİHM’e giderken şunu diyemeyecekler ‘ bize savunma hakkı verilmedi’ onun için sabredeceğiz ve ondan sonra hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Orada tiyatro yapmaları onların ceza almasına mani olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Yolların pahalı olması eleştirilerine de cevap veren Yıldırım, “Yol olmasaydı dağda bayırda ormanda kaybolup gidecektiniz. Yürürken yolları yapanlara da Allah razı olsun deyin. Amaç İstanbul’un trafik yükünü azaltmak. Bu yol ile ağır araçlar şehir merkezine girmeden burada geçecekler" dedi.

"YOL YAPTIK, TIPPIŞ TIPIŞ YÜRÜYORSUN"

 Şimdi bu yolun açılışını gerçekleştiriyoruz. Burası Kurtköy sapağı. Dünyanın en büyük havalimanı olan üçüncü havalimanına burası çok yakın. Bu proje, Kuzey Marmara Otoyolu... Burada 12 kilometrelik 4 gidiş, 4 geliş olan yolu açıyoruz. 650 trilyon maaliyeti var. En pahalı hizmet olmayan hizmettir. Bu yola pahalı diyorlar. Yol olmasa nasıl yürüyecektin? Yol yaptık tıpış tıpış yürüyorsun.

 Amaç İstanbul'un trafik yükünü azaltmak. Sultanbeyli'ye, Kozyatağı'na giden vatandaşlar doğrudan 3. köprüye çıkacaklar. Buralarda daha az trafik var, daha fazla rahatlık var. Liderimiz Cumhurbaşkanlığımız önderliğiyle yol yapıyoruz, havalimanı, hastaneler yapıyoruz amacımız milletin gönlünü hoş etmek.

 Bağlantı yolu projesinin tamamlanmasıyla beraber, Anadolu Otoyolu'nu Kuzey Marmara ile birleştirmiş olacağız, Anadolu yakasından Avrupa yakasında geçecek olanlar şehiriçi trafiğine girmeyecek ve trafik rahatlamış olacak. Yollarda yürümekle bu işler olmuyor, çalışmakla oluyor. Dikili ağacınız mı var memlekette?

"4 MİLYONA YAKIN AĞAÇ DİKİLDİ"

Bu yol hizmete girerken çevreye de önem verdik, bütün bu 90 kilometre güzergah boyunca, 200 kilometreden fazla tam 4 milyona yakın ağaç dikildi, 1 milyon daha dikilecek. Sadece bugünü değil, Türkiye'nin geleceğini de bu yollarla inşa ediyoruz. Eserler ortada. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden demiryolu, hızlı tren de geçecek bir ucu İzmit'e, bir ucu Edirne hattına bağlanacak. Ver elini Avrupa... Bu köprüye laf ediyorlar. Bunlar tabi hayatında iş yapmadıkları için, işleri güçleri çamur atmak. Biz bunlara bakmayacağız.

"TAPULARINIZI ALACAKSINIZ"

 Sultanbeyli, Pendik'te imzalar atıldı. Buradaki arsaları elinde tutan biri vardı. O çağrıldı ve bu arsaları belediyemize devretti. Şimdi artık tapularınızı alacaksınız. Bütün pürüzler tamamlandı. AK Parti, sorunları torunlara bırakan parti değildir.

 Türkiye için 2017'de felaket tellallığı yapanlar, büyümeyi, enflasyonu, istihdamı görünce sesleri kesildi.

 Dünyanın en uzun ikinci tüneli Ovit Tüneli'ni de seneye açıyoruz. Daha güzel hizmetler, daha güzel çalışmaları birlikte gerçekleşitireceğiz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler