Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk’ü sildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin resmi web sitesinde eski rektör döneminde yer alan Türk bayrağı, Atatürk ve “Cumhuriyeti Seviyorum” yazısı kaldırıldı.

Yayınlanma: 13.09.2017 - 15:49
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Üniversitesi'nin internet sitesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Alim Yıldız, göreve başlamasından sonra yenilendi.

Sivas Egemen gazetesinin haberine göre Rektör Alim Yıldız yeni web sitesi tasarlanması talimatı verdi.

Rektör Yıldız'ın göreve başlamadan önceki üniversitenin resmi web sitesinde Türk Bayrağı, Atatürk fotoğrafları, “Cumhuriyeti seviyorum” yazısı bulunuyordu.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı web geliştirme ekibi tarafından yenilenen sitede, Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğraflarının ve “Cumhuriyeti seviyorum” ifadesi kaldırıldı.

 

<video:822941>

CHP'DEN TEPKİ: ÜNİVERSİTE, CUMHURİYET VE ATATÜRK'LE HESAPLAŞMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Cumhuriyet Üniversitesi yönetimini eleştirdi. Üniversitenin yeni yapılan internet sitesinden 'Cumhuriyeti Seviyorum' ve Atatürk resminin kaldırıldığını söyledi.

Karasu şöyle dedi: "Geçen yıl göreve gelen Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi 1 yıllık sürede üniversitenin vizyonunu yok etmiş, Cumhuriyetin 50'nci yılında kurulan bir üniversiteyi adeta Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının cirit attığı bir kurum haline getirmiştir. Göreve gelir gelmez üniversitenin amblemini değiştirmiş, güzel sanatlarda heykelleri kaldırmış ve en son olarak da internet sitesindeki Atatürk resmini ve 'Cumhuriyeti Seviyorum' yazısını kaldırmıştır. Geçmişi cemaatler yönünden şaibeli olan bu yönetim kendilerini birilerine hoş göstermek için adeta Taliban zihniyetine bürünmüş, Cumhuriyet ve Atatürk ile hesaplaşma derdine düşmüştür. Geldiği günden itibaren temizlikçisinden profesörüne kadar tüm kadrolar ile uğraşan bu zihniyet Atatürk ve Cumhuriyeti sileceğine hastanede çalışan insanların döner sermayelerini ödesin ve üniversitenin piyasaya olan borçlarını ödeme derdinde olsun. Sivas'a gelen öğrencilerin yurt sorunlarını çözsün."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler