Sancaklı’dan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında suç duyurusu

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Beyaz TV’de yayınlanan “Beyaz Futbol” spor programında Boşnaklar için sarf ettiği “kusturmalı Boşnak s...” ifadeleri nedeniyle, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Kendisinin isteği üzerine suç duyurusunu aynı zamanda MHP Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Başkanı Halil Öztürk’ün hazırladığını söyleyen Sancaklı, medya sahiplerine de “Bu şahsiyet fukarası, ekmeğine ve izleyicisine, milletine saygısı olmayan kişi veya kişileri tüm yazılı ve görsel medya sahiplerinden ve yöneticilerinden bir daha milletin önüne çıkarmamalarını bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 14:41
Abone Ol google-news

 

 
Sancaklı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kütahyalı’nın bu ifadeleriyle sadece Boşnak kökenli yurttaşları değil, etnik ve inanç farklılığı gözetmeksizin tüm Türk milletini yaraladığını ve tüm insanlığa karşı suç işlediğini belirtti. Boşnakların Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Sancaklı, “Türk milletinin gözü önünde dini, ahlâki, vicdani tüm değerleri hiçe sayarak sarf edilen sözler nedeniyle adını anmayı bu saatten sonra ar kabul edeceğim şahsa karşı, sadece Boşnak kökenli bir Türk ailenin çocuğu olarak değil, aziz Türk milletinin bir vekili olarak bugün (dün) itibarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunacağımı, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımı beyan ediyorum” dedi. 

‘FETÖ’cü olmakla övünüyordu!’

“Televizyon ekranlarında, milletin parası ile oturup milletin değerlerine küfredenler; ahlâksızca sözler sarf edenler bu cesareti nereden almaktadır?” diye soran Sancaklı, “toplumun değerleriyle barışık olmayan bu tip insanların, değerleri hiçe sayanların, ahlâktan yoksun şahısların toplumun karşısına çıkıp, söz söyleme cesaretini bile bulamaması gerektiğini” kaydetti. Sancaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Unutulmasın ki ne söylese toplumun kabul ettiğini, siyasetin tahammül ettiğini sanan şahıs dün FETÖ’cü olmakla övünüyordu! Büyük Türk milleti ailesini de bu tür haddini bilmeyenlere karşı tepki koymaya, seviyesiz ve bayağı konuşmalarını dinlememeye, yazılarını okumamaya davet ediyorum. Ayrıca, devletimizin yetkililerini de kamu vicdanını sarsan bu tür konulara karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Toplumsal hassasiyetin ve gerilimin had safhada olduğu, kutuplaşmaya, ayrılığa değil; birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde ailecek devlet imkânlarındannemalanarak milletin değerlerine hakaret etmeyi marifet zanneden kendini bilmezlere milletten kazandıkları ile millete küfür edilemeyeceğini hatırlatmak gerekmektedir. Bu nedenle, öncelikle devletimizin resmi kurumlarından ziyade milletin bir evladı ve vekili olarak bu şahsı büyük Türk milletine şikâyet ediyorum. MHP olarak, milleti bütün olarak referans aldığımız için ırkçılığa; demokrasiyi referans aldığımız için de faşizme karşıyızdır.”

‘Şarlatanları millet hak etmiyor’

Sadece Boşnak kökenli olduğu için değil, etnik ve mezhep farkına bakmadan, milletin parasıyla, televizyon köşelerinde oturup hiç çekinmeden, ahlak gözetilmeksizin yapılan konuşmalardan rahatsız olduğu için de tepki gösterdiğini dile getiren Sancaklı, “Ahlâk, şerefin ve toplumun ölçüsüdür; ölçüyü yitirmiş olan adı gereksiz şahıs elbette ahlâk çizgisine çekilecektir” dedi. Sancaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekmeğine ve millete saygısı olmayan özürü kabahatinden büyük olan Rasim Ozan Kütahyalı gibi şarlatanları TV ve gazetelerde görmeyi Türk milleti hak etmiyor. Neymiş, alkol almış ne yaptığını ne konuştuğunu bilmiyormuş. Eğer doğruysa bu daha da vahimdir. Milyonlarca izleyiciye saygısı olan alkollü ekrana çıkmaz. Bundan sonraki süreçte aynı hassasiyeti bu şahsiyet fukarası, ekmeğine ve izleyicisine, milletine saygısı olmayan kişi veya kişileri tüm yazılı ve görsel medya sahiplerinden ve yöneticilerinden bir daha milletin önüne çıkarmamalarını bekliyoruz! Özellikle bir daha ekranlarda görünmemesi için de milletimiz adına yakın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.”

‘Bazı insanlar tehdit edilemez’

Sancaklı, basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Sancaklı, aynı programdaki Ertem Şener’in Kütahyalı ile ilgili sözlerine de “Bu ülkede bazı insanlar tehdit edilemez. Bunu bilenler biliyor, bilmeyenler de öğrensin. Onu bize söylememiştir. Kendi iç bünyelerindeki bir tartışmadır” dedi. Sancaklı, RTÜK’ün de konuyla ilgili toplandığını belirterek, sonuçları beklediklerini ifade etti. 

Saffet Sancaklı'dan Rasim Ozan'a: Şerefsiz oğlu şerefsiz

Rasim Ozan'dan özrü kabahatinden büyük açıklama: İlk kez duydum. Geyik olsun diye söyledim

Rasim Ozan Kütahyalı'nın skandal sözleri sonrası Boşnaklardan Beyaz TV önünde protesto

Rasim Ozan Kütahyalı kovuldu, Ertem Şener’den tehdit gibi sözler

Beyaz TV Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayırdı

Rasim Ozan'a bir tepki de Şahan'dan geldi: Söyleyene bakarım adam mı diye

Beyaz Tv'ye bir darbe de sponsordan... Rasim Ozan kovuldu ama tepkiler dinmedi

Kılıçdaroğlu'ndan Rasim Ozan Kütahyalı tepkisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler