TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Marifet, çoksesliliği yönetebilmek

Ülke yönetimine ilişkin demokrasi vurgusu yapan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, demokrasinin de müzik gibi takım oyunu olduğu benzetmesini yaptı.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 06:48
Abone Ol google-news

Türkiye’nin her geçen gün beklenmedik gelişmelere uyandığını söyleyen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ülke yönetimine ilişkin demokrasi vurgusu yaparak, “Demokrasi, müzik gibi bir takım oyunudur. Orkestra şefinin makbulü, çoksesliliği yönetebilendir” dedi. Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) Kalite Kongresi’nde konuşan Bilecik, demokrasi vurgusunun yanı sıra dünyadaki bilimsel gelişmelerin yakalanabilmesi için eğitim müfredatının önemine değindi.

‘Treni kaçırmayalım’

Müfredatın eleştirel düşünme, yabancı dil ve dijital becerilerin geliştirilmesi konusunda yetkinlik kazandırması gerektiğine dikkat çeken Bilecik, “Dünyadaki değişime ayak uyduranlarla uyduramayanların arasındaki uçurumun her geçen gün arttığını görüyoruz. Hükümet politikalarının rolü çok önemli. Treni kaçırmamamız lazım” diye konuştu.

Bilecik, girişimciliğin Türkiye ekonomisinin lokomotifi olacağını belirterek, “Bunu bir kültür olarak benimsemeyen ülkeler ortadan kaybolanlar olacaktır. Dönüşümün fırsatlarını ve faydalarını kucaklayabilmek için her birimizin öncelikle değişimin kaçınılmaz olduğunu kabullenmemiz gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon