Millete küfür eden Mehmet Cengiz'e satılan tarihi koruda yangın

Üsküdar’daki Fethipaşa Korusu içindeki Hüseyin Avni Paşa köşkünde yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye müdahale etti. Yangın sonucu tarihi köşk kül oldu. Yangın kontrol altına alındı.

Yayınlanma: 28.06.2014 - 17:04
Abone Ol google-news

Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre çatıda başlayan yangın ahşap olan köşkte hızlıca yayıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen köşk kısa sürede küle dönüştü. Alevler koru içindeki ağaçlara da sıçradı. İtfaiyecilerden bazıları ağaçları söndürmeye uğraştı. Küle dönen köşkün içindeki ahşapların bir kısmı yangın nedeniyle yıkıldı. Köşkü tamamen söndürmek için havadan helikopterle de müdahale ediliyor. Üsküdar Fethi Paşa Korusu içindeki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü'ndeki yangın kontrol altına alındı.

Cumhuriyet 17 Mart 2014 tarihli manşetinde 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında internete sızan ses kayıtlarında "Milletin ...na koyacağım" diyen ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in, Üsküdar'daki 3 bini aşkım ağaçla dolu tarihi "Hüseyin Avni Paşa Korusu"nun tamamını bedavaya aldığını duyurmuştu.

İŞTE O HABER

 

CENGİZ İNŞAAT'TAN AÇIKLAMA

Cengiz İnşaat, firmaya ait Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün bugün çıkan yangında tamamen yandığını, köşkün aslına uygun olarak restore edileceğini ve bu tarihi değere sahip çıkılacağını bildirdi. Firmadan yapılan yazılı açıklamada, yangının nedeninin itfaiye raporundan sonra kesinleşeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Yangın, çatıdan başlayarak bütün binanın hasar görmesine sebep olmuştur. Cengiz İnşaat, metruk durumdaki köşkün restorasyonu için gerekli proje ve izin çalışmalarını 2013'ün ikinci yarısından itibaren başlatmış, Anıtlar Yüksek Kurulu'na da gerekli başvuruları yapmıştır. Anıtlar Yüksek Kurulu, bu başvuruları değerlendirerek 23 Haziran 2014'te restorasyon için gerekli ön izni vererek, restorasyon sürecini başlatmıştır. Firmamız, daha önceki planlarına uygun olarak Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nü aslına uygun olarak restore edecek ve bu tarihi değere sahip çıkacaktır."

Tarihi koru alev alev yanıyor - VİDEO



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon