Afrin Harekâtı 12. gününde... TSK'den açıklama geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Zeytin Dalı Harekâtı'nın 12. günü için yapılan açıklamada "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 oldu. Dün gece savaş uçaklarıylarıyla gerçekleştirilen hava harekatında terör örgütlerinin 22 hedefi imha edildi" denildi.

Yayınlanma: 31.01.2018 - 10:17
Abone Ol google-news

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 12'nci gününde çatışmalar sürüyor. TSK, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını, 712 olarak açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı 12. gününe girdi. TSK'den harekâta ilişkin bugün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Afrin operasyonunda şehit olan Ali Gümüş’ün dayısından tepki: Burada siyaset olur mu?

İdlib'te Türk askeri konvoyuna saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

TSK'den yapılan açıklama şöyle: "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 22 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 63 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur."

Hatay'a atılan roketin eve isabet etmesi sonucu 1 kız çocuğu öldü

YPG-PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin bölgesinden atılan roketlerden biri Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bir eve düştü. Saldırıda 17 yaşındaki bir kız çocuğu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

Hatay'a atılan roket eve isabet etti: 1 kız çocuğu öldü

TSK ve ÖSO Afrin kırsalındaki köyleri çatışarak aldı

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, YPG mensuplarıyla çatışarak stratejik öneme sahip köyleri birbir ele geçiyor. Komandolar ve ÖSO askerlerinin, Suriye’nin Elmaski köyünde YPG'lilere girdikleri çatışma anları görüntülendi. Görüntülerde sıcak temas kuran askerlerin ateş ettiği görülüyor. TSK ve ÖSO askerleri bölgedeki ilerleyişini sürdürüyor.

Öte yandan Suriye'nin Haliliye köyünde PKK/YPG'lilerin betondan mevzileri ele geçirildi. Mevziden görüntüler cep telefonu kamerasına yansıdı. ÖSO militanları ise YPG'lilere ait bir iş makinesini de ele geçirdi.

YPG MEVZİLERİ HAVADAN BOMBALANDI

Suriye'nin Afrin kenti ile Kilis arasında bulunan Darmık Dağı'nın arkasındaki Minnak Havaalanı'nın çevresiyle Maranez ve Bafelyun tepelerindeki terör örgütü YPG mevzileri, havadan bombalandı. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı jetler, belirlenen hedefleri sortilerle ateş altına aldı. Bombalanan bölgeden yükselen dumanlar, Kilis'ten de görüldü.

Afrin'den Kilis'e atılan roketler patladı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler