Erdoğan 'Suriye'nin Kuvayı Milliye'si' demişti... ÖSO militanı Rizeli çıktı

Afrin operasyonu kapsamında YPG'den temizlenen Raco bölgesinden gelen görüntüler çok konuşulacak... Erdoğan'ın " Bizim Kurtuluş mücadelemizdeki Kuvayı Milliyedir" dediği ÖSO militanı Rizeli çıktı. Görüntülerde Rizeli ÖSO savaşçısı bölgeye Türk Bayrağı dikerken Türk askeri de ezan okuyor.

Yayınlanma: 06.02.2018 - 15:52
Abone Ol google-news

<video:921065>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta yaptığı partisinin grup toplantısında  ÖSO'yu Kuvayı Milliye'ye benzetmiş ve  "Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan içinde her meşrepten her inançtan etnik kökenden bulunan insanın bulunduğu milli yapıdır. Tıpkı Kuvayi Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur" ifadesini kullanmıştı. Operasyon bölgesinden gelen görüntülşer Erdoğan'ı zor durumda bırakacak türden. örüntülerde Rizeli ÖSO savaşçısı bölgeye Türk Bayrağı dikerken Türk askeri de ezan okuyor.

Erdoğan'dan ÖSO'ya Kuvâ-yi Milliye benzetmesi: Milli bir yapıdır

Yandaş Yenişafak'ın haberine göre, görüntülerde  bölgenin zirvesine çıkan bir Rizeli olduğu öğrenilen ÖSO mensubu elindeki Türk Bayrağı'nı dikiyor. Ardından tankçı bir Türk askeri de ezan okuyor...

İşte o görüntüler;

<video:921036>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon