TBB'den 'şehit tazminatına icra' koyduran avukat hakkında açıklama

"İtiraz makamı olarak konu Türkiye Barolar Birliği’ne intikal ettiği takdirde mevzuat çerçevesinde gerekli inceleme yetkili kurullarımız tarafından hassasiyetle yerine getirilecektir."

Yayınlanma: 14.02.2018 - 14:22
Abone Ol google-news

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekâtının ilk şehidi Musa Özalkan, 2009’da karıştığı trafik kazasından dolayı 109 bin lira tazminat ödemeye mahkûm oldu. Özalkan 22 Ocak günü şehit oldu. Alacaklısı ise bir gün sonra tahsilat için harekete geçti. Adalet Bakanlığı Astsubay Musa Özalkan’ın, şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulundu. Haciz skandalının ardından avukat ve müvekili birbirlerini suçladı. Türkiye Barolar Birliği ise avukat Emine Gün hakkında açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Gül: Şehidi icraya veren avukat hakkında suç duyurusunda bulunduk

Afrin şehidi Özalkan hakkında icra takibi başlatan avukatın bürosuna saldırı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Şehidimiz, kahraman evladımız Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın şehit olmasından hemen sonra hakkında icra takibi başlatılması olayına ilişkin kanunen yetkili olan Yozgat Baromuz gerekli işlemlere başlamıştır. İtiraz makamı olarak konu Türkiye Barolar Birliği’ne intikal ettiği takdirde mevzuat çerçevesinde gerekli inceleme yetkili kurullarımız tarafından hassasiyetle yerine getirilecektir. Olayla ilgili Yozgat Baromuzla ve Sayın Adalet Bakanımızla görüşülmüştür.

 Bu vesileyle şehidimize bir kez daha Büyük Allah’tan rahmet, tüm ailesine sabırlar, Türk Milleti’ne başsağlığı diliyor; bir meslektaşımızın isminin geçtiği bu olaydan dolayı derin bir üzüntü duyduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz."

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler