Balkondan atlayan hamile kadın ve bebeği için açıklama geldi

Zeytinburnu'da ambalaj alanında faaliyet gösteren iş yerinde meydana gelen patlamanın ardından binanın birinci katından atlayan 8,5 aylık hamile Ayşe Akıllı ile bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 12.07.2014 - 15:24
Abone Ol google-news

Avrasya Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Coşkun Görmüş, yaptığı açıklamada, Zeytinburnu'daki patlamanın ardından hastaneye getirilen 5 yaralıya müdahale ettiklerini söyledi.

Aralarında durumu ağır yaralı bulunmadığını belirten Görmüş, 8,5 aylık hamile Ayşe Akıllı'nın da Kadın Sağlığı Hastalıkları Bölümü'nde tedavi altına alındığını kaydetti.

Görmüş, "Anne doğuma yakın bir süre olduğu için ve yaşadığı travma nedeniyle şu anda müşahade altında. Anne ve bebeğin sağlık sorunu yok ama erken doğum tehlikesi var" dedi.



Salıcı, yaralıları ziyaret etti

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da hastanede, yaralıları ziyaret ederek, doktorlardan bilgi aldı.

Hastaneden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Salıcı, yaralıların durumunun ağır olmadığını söyledi.

Yaralılardan Abbas Borucu'nun Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini bildliren Salıcı, "Yaralı Ayşe Akıllı hamile olan yurttaşımız. Kendisi 1. kattan atlıyor. Hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılıyor. 35 haftalık hamile. Şu an sağlık durumu gayet iyi. Kendisiyle görüşme imkanı bulduk" dedi.

Zeytinburnu'da patlamalarla sık karşılaştıklarını hatırlatan Salıcı, "Belediyeyi, yetkilileri duyarlılığa çağırıyoruz. Gerek ruhsat verirken gerekse iş güvenliği açısından. En son Davutpaşa'da 21 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Ondan önce de çöken binalar oldu. Mümkün olduğunca Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girerek, Zeytinburnu'daki kazaların önüne geçmesini ve bakanlığın da gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 "Her şey birkaç saniye içerisinde oldu"

Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan 16 yaşındaki Yunus Pazarcıklı, "İnternet kafedeydik. Patlama olduğunda hiçbir şey hatırlamıyorum. Her şey birkaç saniye içerisinde oldu" ifadelerini kullandı.

"Atlamaması için uyardık"

Olayın yaşandığı sokaktaki dükkan sahibi Oktay Uçar, patlama sonrası hamile bir kadının pencereden atlamak istediğini fark ettiğini belirterek, "Atlamaması için uyardık. Uyarılarımızı dinlemeyince de atlarken zarar görmemesi için 7-8 kişi karton tuttuk. Atladıktan sonra bebeğini kontrol etti. Hemen hastaneye kaldırdık" bilgisini verdi.

Patlamanın meydana geldiği iş yerinin bitişiğinde pasta imalathanesi bulunan Erdinç İslamoğlu, imalathanenin ve çalışanlarının zarar görmediğini anlatarak, binada doğalgaz bağlantısı bulunmadığını söyledi.

Görgü tanıklarından Durmuş Ali Türkmen, patlamanın çok yakınında olduğunu ve sesi duyar duymaz kendini yere attığını kaydetti. Türkmen, olayın ilk şokunu atlattıktan sonra iş yerinden 4 kişiyi yaralı çıkardıklarını belirterek, enkazda hala bir kişinin olduğunu tahmin ettiklerini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler