Akademi bölünmeye tepkili

İstanbul Üniversitesi’ndeki (İÜ) akademisyenler, üniversitelerindeki bazı fakültelerin ayrılıp başka bir üniversite çatısı altına alınmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 23.04.2018 - 22:44
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi’ndeki (İÜ) akademisyenler, üniversitelerindeki bazı fakültelerin ayrılıp başka bir üniversite çatısı altına alınmasına tepki gösterdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Kihtir gazetemize yaptığı açıklamada “Kararın insani boyutu yoktur. Karar, öğrenciler, öğretim üyeleri ve idari personel için ciddi bir travmadır. Öğrenciliğim ile birlikte 30 yılımı İÜ bünyesinde tamamladım, taslak karardan dolayı çok ama çok üzgünüm, yüreğimi sıkıştıran bu kararı eleştirmeye ve aktif demokratik tepkimi vermeye devam edeceğim” diye konuştu.

Kararın demokratik olmadığına değinen Kihtir şöyle devam etti: “Karar İstanbul Üniversitesi’nin entelektüel sermayesini de yok etmektedir.”

Yükseköğretim Kanunu ile bazı kanun ve KHK’lerde değişiklik yapan kanun tasarısı, geçen günlerde TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu. Tasarıyla ikisi vakıf olmak üzere, 15 üniversite kurulacağı açıklanmıştı. İstanbul, Gazi, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk ve Erciyes gibi üniversitelerin bazı bölümleri ise, yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler