6 aylık bebeğinden ayrılan cezaevindeki Ayşe öğretmene Anayasa Mahkemesi'nden ret

Beyaz Show’a telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” dediği için hapis cezası alan öğretmen Ayşe Çelik’in bebeği Deran'ın cezaevi koşullarında zorlandığı belirtildi. Ayşe Çelik bebeğinin cezaevinden alınmasına karar verdi. Bebek her gün annesinin emzirmesi cezaevine getiriliyor. Avukat Karaman, Çelik'in Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 02.05.2018 - 17:45
Abone Ol google-news


Diyarbakır'da, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve cuma günü 6 aylık bebeğiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulan öğretmen Ayşe Çelik'in cezasının denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesi için başvuru yapıldı. Bu süreç devam ederken Çelik 6 hepüz 6 aylık olar bebeğinin daha iyi bakılabilmesi için bir karar verdi. Deren bebek beslenebilmesi için her gün cezaevine getirilerek annesini bir araya geliyor.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman Twitter hesabından açıklamada bulundu. Avukat Karaman  "Anayasa Mahkemesi ise 20 Nisan tarihli kararı ile Ayşe öğretmenin bireysel başvurusu kapsamında infazın durdurulması yönündeki tedbir talebimizi, tedbir koşulları oluşmadığı gerekçesi ile reddetmiş bulunmaktadır" dedi.

Cezaevindeki Ayşe öğretmen, bebeğini günde 45 dakika görebilecek

Deran bebek için bestelenen ninni hastanedeki çocuklar için söylendi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler