Uzayı izleyecekler için Planetaryum hazır

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi'nde oluşturulan Planetaryum'daki (Gezegenevi) sistem ve cihazların kurulumu tamamlandı. Sistemi kullanacak belediye personeline Amerikalı uzman Kevin Scott tarafından eğitim verildi.

Yayınlanma: 23.06.2015 - 12:26
Abone Ol google-news

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamlayıp TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde iç donanımını gerçekleştirdiği Bilim Merkezi'nde sona yaklaşılıyor. Bilim Merkezi'nin en önemli ve en dikkat çekici bölümlerinden Planetaryum'da sistem kurulumu tamamlandı. İzleyicileri uzayın derinliklerine götürecek olan bu bölümde görev yapacak personele, Amerikalı uzman Kevin Scott tarafından uygulamalı eğitim programı gerçekleştirildi.

PLANETARYUM NEDİR?

Planetaryum (gezegenevi) güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonları olarak biliniyor. Gezegenevinin en büyük özelliği arasında kubbe şeklinde ekranı ve o ekran üzerine özel araçlarla yansıtılan gökyüzü, gökcisimleri ve benzeri görüntüleri bulunuyor. Böylece uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simüle edilebilmesini sağlıyor. Planetaryumlar, öğrencilerin gözlem gücü ve yapabilirliğinin arttırılması için ideal ortamlar olarak biliniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler