2012 TC4 göktaşı dünyayı teğet geçti

ABD'li uzay bilimcilerine göre, 2012 TC4 adlı asteroit dün sabah saat saatlerinde Dünya’dan 27 bin kilometre uzaktan teğet geçti.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 05:40
Abone Ol google-news

ABD’nin Hawaii Adalarındaki Haleakala Gözlemevi dün sabah saatlerinde 2012 TC4 göktaşının dünyaya 27 bin kilometre uzaktan teğet geçtiğini açıkladı. Pan-STARRS teleskopu tarafından gözlenen göktaşı, uzay boşluğunda saatte 16 bin kilometre hızla ilerliyordu. Dünya’nın yakınından geçen göktaşının ardından, bilim insanları göktaşları için bir savunma sistemi geliştirmeyi tartışıyor.

Almanya’nın Avrupa Uzay Operasyon Merkezi Başkanı Rolf Densing tarafından yapılan açıklamada ise, “TC4 gezegen için tehdit oluşturmuyordu. Fakat bu tehditler, uzay savunma yeteneğimizin yeterli olup olmadığını düşünmemize neden oluyor” ifadelerini kullandı. Avrupa Uzay Ajansı ve NASA, yaklaşan göktaşlarının atmosfere girmeden önce dünyanın yörüngesinden saptırmak için yeni teknolojiler geliştirdiklerini açıkladı. 2012 TC4 göktaşının ardından NASA, bu büyüklükte bir göktaşının dünyaya çarpmasının, Hiroşima nükleer bombasından 30 kat daha büyük etki yaratacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler