Olaylar Ve Görüşler

Kimin beka sorunu var

07 Mart 2019 Perşembe

15 Temmuz 2016 Fetö darbesi yaşandı. AK Parti Genel Başkanı ‘bu bizim için bir lütuf’ dedi ama beka sorunu demedi. Şimdi acaba ne oldu da AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Bahçeli birdenbire beka sorunu var demeye başladı. Ülkenin beka sorunu yok ama AK Parti Genel başkanı ile Sayın Bahçeli’nin beka sorunu var galiba.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Sayın Bahçeli “beka sorunu var” dedi. Peşinden AK Parti Genel Başkanı da beka sorunu var demeye başladı. Şöyle hafızamızı bir yoklayalım, bakalım beka sorununa nasıl geldiğimizi bir görelim. 17 Mayıs 2006 yılında Danıştay saldırısı yapıldı. Saldırgan Danıştay saldırısını türban kararını beğenmediği için gerçekleştirdiğini söyledi. Öncesinde Başbakan, Danıştay’a hitaben “efendi bu senin işin değil ulemaya sordun mu” dedi. Kimse çıkıpta beka sorunu var demedi.
2012 yılı eylül ayında Norveç’in başkenti Oslo’da PKK ile pazarlık masasına oturulduğu kamuoyuna açıklandığında PKK ile yapılan görüşmeler önce yalanlandı. Sonra Başbakan “ben görüşmedim devlet görüştü” dedi. Kimse çıkıpta beka sorunu var demedi.

Yargı çökertildi
22 Ocak 2008’de Ergenekon tutuklamaları başladı. Temmuz ayında Başbakan ‘ben bu davanın savcısıyım’ dedi. Ergenekon, balyoz, casusluk Oda TV davaları ile ülkenin aydınları eski ve yeni kuvvet komutanları yüzlerce general cezaevine atıldı, hatta emekli olan Genelkurmay Başkanı terör örgütü üyesi olmakla suçlandı. Yüzlerce general ve aydın müebbet hapis cezalarına çarptırıldı kimsenin kılı kıpırdamadı. Kimse çıkıpta beka sorunu var demedi.
Yapılan anayasa değişikliği ile yargı çökertildi. Danıştay’a, Yargıtay’a blok halinde üye seçimi yapıldı. HSYK’nin yapısı değiştirildi. Ergenekon savcısına zırhlı araç verildi. Savcı ve yargıçların açılan davalardan doğacak tazminat sorumluluğunu devlet üstlendi.
2009 yılında açılım süreci başlatıldı. Analar ağlamasın dediler. 11 Mart 2009’da Cumhurbaşkanı A. Gül “Kürt sorunuyla ilgili ilerleyen günlerde çok iyi şeyler olacak” dedi. Güneydoğu’da birçok yerleşim yerinin adı değiştirildi, Kürtçe isimler yazılı tabelalar kasaba ve vilayet girişlerine asıldı. Devlet dairelerinden T.C. ibaresi çıkarıldı.
21 Kasım 2009’da Habur Sınır Kapısında seyyar mahkeme kuruldu 34 PKK’li terörist davul zurnalarla kahramanlar gibi karşılandı. Kimse beka sorunu var demedi.

İmralı’da hazırlanan yol haritası
İmralı’ya heyetler gönderdiler. İmralı’da hazırlanan yol haritası benimsendi. Anadolu’ya 63 kişiden oluşan akil adamlar gönderildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İmralı’da Öcalan ile görüştü. 29 Aralık 2012’de TRT’de canlı yayında Başbakan İmralı ile görüştüklerini söyledi. 21 Mart 2013’te Diyarbakır’da Nevruz törenlerinde Öcalan’ın mesajı okundu. 18 Nisan 2013 tarihinde İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay arasında imzalanan protokol ile askerlerin operasyon izni valiliklere verildi. Kandil’e gazeteciler gönderildi. Karayılan’la canlı yayın yapıldı. Kimse çıkıpta beka sorunu var demedi.
30 Eylül 2013’te hükümet demokratikleşme paketini açıkladı. Kürtçe eğitim serbest bırakıldı. TRT Kürtçe yayına başladı. Kimse beka sorunu var demedi. 16 Kasım 2013’te Başbakan Barzani ve Şivan Perver ile Diyarbakır’da miting yaptı. Dağdakiler indi, cezaevleri boşaldı dedi. Başbakan, “PKK ile silah bırakmadan görüşme yapmayın” diyen muhalefete sert çıktı “bunlar terörden beslenen kan emiciler” dedi. Beka sorunu var demedi. 17 Mart 2014’te Karayılan, Öcalan cezaevinden çıkmadan PKK’nin silah bırakmayacağını açıkladı.

Çuvallarla taşınan dolarlar
17/25 Aralık 2013 sürecinde bakanların evinde para kasaları, para sayma makineleri, Roleks saatler, ayakkabı kutuları, çuvallarla taşınan dolarlar, Avro’lar televizyonlarda yayımlanınca AK Parti ile cemaatin arası bozuldu. Önce sessiz kalan Başbakan, dört bakanı yanına alıp yapılanın darbe olduğunu açıkladı ama beka sorunu var demedi.
21 Mart 2014 tarihinde Öcalan’ın mektubu Diyarbakır’da okundu. Öcalan, “biz direnirken korkmadık, barışırken de korkmayacağız” dedi. Öcalan da 17/25 Aralık sürecini darbe olarak niteledi. Kimse beka sorunu var demedi. Haziran 2014’te AK Parti Diyarbakır’da çözüm çalıştayı düzenledi ama beka sorunu var demedi.
15 Temmuz 2016 FETÖ darbesi yaşandı. AK Parti Genel Başkanı “bu bizim için bir lütuf” dedi ama beka sorunu demedi. Şimdi acaba ne oldu da AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Bahçeli birdenbire beka sorunu var demeye başladı. Ülkenin beka sorunu yok ama AK Parti Genel Başkanı ile Sayın Bahçeli’nin beka sorunu var galiba.

Av. EROL TÜRK



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları