Basın Etiği mi, Nedir O?

26 Ocak 2009 Pazartesi

Yavru kurt Ergenekon’la yatıp Ergenekon’la uyandığımız şu günlerde gelin biraz ara verip dedikodu yapalım. Ve basının geldiği muhteşem arsızlık noktasını konuşalım. Az sonra bazı satırlar okuyacaksınız, yazarının adını yazımın sonunda vereceğim. Bunu bir bilmece gibi alıp sonuna kadar okuyun ve ipuçlarından yazarını bulmaya çalışın. Oldu mu, şimdiden anlaşalım, yazının sonuna bakmak yok. İpuçlarına gelince, bu köşe yazarı önce Doğan Grubu’nun amiral gemisi Hürriyet’i yöneten Ertuğrul Özkök tarafından keşfedilip Amerika’lardan ülkeye getirildi. Yazıları muhteşem bulunmaya başlandı, tele-vizyon programlarının önemli bir ismi olup çıktı, hiç hak etmediği halde oldukça şımartıldı ve muhterem bir süre sonra kendisine önemli bir miktar transfer ücreti ödeyen bir başka gruba ait bir başka gazeteye geçti. O zamanlar Ertuğrul Özkök bu işe çok çok üzüldü ama şimdilerde “Adam iyi ki başımdan gitmiş” diye sevindiğine eminim. Muhteremin Rana adında bir karısı vardır ve muhterem sektör içinde penis uzmanı olarak bilinir. Bu kadar ipucu yeter, okumaya başlayın:

“Obama ve eşi kaç gündür hep ekrandaydı... Bana, Beyaz Saray’da önümüzdeki yıllarda, belki de günlerde büyük bir skandal patlayacakmış gibi geliyor. Çünkü dikkatle baktım, kadının suratında (Kadın Obama’nın eşi oluyor) ‘Ben skandallara açığım’ sloganı yazıyor adeta. Kadının ağız yapısı, yanağının iki yanındaki çizgilerin ağız yapısıyla uyumu ve de gülüşü ‘skandal geliyor’ dedirtiyor insana.

Bazı kadınlar böyledir işte. Deneyimsiz, göze görünür hiçbir skandalı çağrıştıran yanı olmadığı halde, bakmasını bilenler, onun skandalı nasıl çağrıştırdığını, bunu nasıl davet ettiğini ve skandaldan da nasıl hoşlandığını görebilir. Örneğin; dans filan ederlerken kocasına bir gülüşü var ve arada bir, kocasının omzuna eliyle şöyle birkaç defa patpatlıyor.

Sanki ‘Üzülecek bir şey yok’ diyor gibi o vuruş.

O gülüş ve dokunuşlar ‘Sen aslansın, sen büyüksün bu anda tamam da; sen yine de benimle kaç yıldır yatmayı beceremediğini de unutma’ demenin hareketi gibi geldi bana.

Daha coşkulu bir sarılma, bir öpüşme yapılamıyor işte, gördünüz...

Bu, kendisiyle yatmayı bırakmış kocaya kadının tipik davranış biçimleriydi.

Ve Obama, skandala çok yakın hatta şimdi bile teğet geçmeye başlamış olan karısının yaşayacağı eve, intihar eder gibi soyadı Clinton olan bir insanı soktu. Beyaz Saray’da verilecek davetlere filan eski başkan Bill Clinton da Hillary’nin kolunda gelecek.

...Suratında ‘skandala açığım’ yazan bir zenci kadın ile şimdi iş yoğunluğu nedeniyle daha da iktidarsızlaşacak kocası ve Bill Clinton bir araya gelince ne olur?

Ben açık söylemeyeyim bunu da siz tahmin edin.”

İşte yazı bu. Peki kim bu yazar, işte can alıcı soru, neden patronlar bu yazılar için çok yüksek paralar öder?

Bunu hiç anlamıyorum, aynı patron kriz nedeniyle kendine ait başka bir kuruluştan 160 kişi çıkarıyor. Bu çok muhterem seks uzmanının aldığı para o 160 kişinin parasından daha çok. Hadi artık adı da açıklayayım; muhterem Akşam gazetesi yazarı, Serdar Turgut.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları