Ayşe Yıldırım

Seçim için eylemsizlik

10 Ekim 2015 Cumartesi

PKK’nin 1 Kasım öncesi HDP’nin elini güçlendirmek için yapacağı iddia edilen eylemsizlik kararını yarın açıklayacağı öğrenildi. Dün akşam Brüksel’den yayın yapan Med Nuçe televizyonundaki Editör programında Erdal Er’in sorularını yanıtlayan Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, eylemsizlik kararının demokrasi güçlerinin elini güçlendirmek için alındığını bildirdi. Kartal, “Başta Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri, aydınlar, demokrasi güçleri, barış sürecini dillendirenler bu karara sahip çıkmalı” dedi.

Eylemsizlik kararının süresi konusunda bilgi vermeyen Kartal, bunun KCK tarafından yapılacak resmi açıklamada belirtileceğini vurguladı.

Önemli bir süreçten geçildiğini vurgulayan Kartal, “AKP savaş istiyor, savaş koşullarında seçime gitmek istiyor. Biz hem AKP’yi geriletmek hem de demokrasi güçlerinin elini güçlendirmek için böyle bir karar alıyoruz. Ne olursa olsun Türkiye toplumunun, Kürdistan toplumunun barışın önünde engel olan AKP’den kurtulması gerekiyor” diye konuştu.

Demirtaş: Ümit ediyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise PKK’nin ateşkes ilan edeceği iddiasıyla ilgili olarak, “İnşallah önümüzdeki günlerde gelişmeler olur diye ümit ediyoruz” dedi. Selahattin Demirtaş dün erken saatlerde Bayrampaşa’daki İstanbul Sebze ve Meyve Hali’ne giderek esnafı ziyaret etti. Dmeirtaş, “Burada esnafın sorunlarını konuşuyoruz. En büyük sorun, hepimizin ortak sorunu barış sorunu. Barışın huzurun olmadığı yerde ne ticaret olur, ne de ticaretin tadı tuzu olur. Partimizin bütün imkânlarını, bütün gücünü silahların susması yönünde kullandık. İnşallah yakın zamanda da belli bir netice alırız, diye ümit ediyorum. Bu ülkemiz açısından en büyük kazançtır. İnşallah önümüzdeki günlerde gelişmeler olur diye ümit ediyoruz.”

Demirtaş, Esenyurt’taki mitingde “HDP’nin baraj altında bırakılarak ülkeye huzur gelecekse, biz kendimizi baraj altında bırakırdık. Ama durum öyle değil. Eğer ülkeye barış istiyorsak, HDP’yi baraj altında değil, AKP’yi barış altında bırakmalıyız” dedi.

Akdoğan: Karnımız tok

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı Habertürk TV’deki “1 Kasım’a Doğru” adlı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. PKK’nin tek taraflı çatışmasızlık ilan edeceği iddiasını “siyasi taktik” olarak yorumlayan Akdoğan, PKK’nin geçmişte de bu tür taktik açıklamalara başvurduğunu ifade etti.

Yalçın Akdoğan, “Buna karnımız tok” diyerek şöyle devam etti: “Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok. Sen ortalığı yakacaksın, yıkacaksın, zulüm edeceksin, insanları öldüreceksin, devlete savaş açacaksın, bütün projelerin çökecek. Devrimci halk savaşın çökecek, şehir milislerin çökecek, özerklik ilanların çökecek ondan sonra ‘ben seçim güvenliği olumsuz etkilenmesin istiyorum’ diyeceksin. Bu geçen seçimden önce senin oradaki baskıların olumsuz etkilemedi mi?” dedi. Akdoğan, örgütün, tam anlamıyla bir eylemsizlik kararı alması ve Türkiye’yi terketmesi gerektiğini vurguladı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Son bir soru ve veda 13 Eylül 2018
Siyasal yangın 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları