Tercihler belirler

30 Eylül 2017 Cumartesi

Beşiktaş, iskelet kadrosundan 5 eksiklikle çıkacak Trabzon karşısına. Elbette aynı seviyede olmasa da bu oyuncuların yerini dolduracak oyuncular var. Ancak eksiklere bir bütün olarak baktığımızda ciddi bir handikap. Mevcut kadronun Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısı ortada. Şenol Güneş muhtemelen orta alanda Necip-Tolgay ikilisini oynatacak. Sağ bekte Medel’e, stoperde Mitrovic’e yer verecek. Negredo-Lens seçeneğinden ise birini tercih edecek. Ve bu maçta Güneş, hamle oyuncusu sıkıntısı çekecek. Siyah-Beyazlıların F.Bahçe ve Leipzig maçlarından yıpranarak çıkması da bir başka dezavantajı.

Evet Trabzonspor, Beşiktaş’ı yorgun ve eksik yakaladı. Ancak kendisi bu eksiklerden yararlanacak kıvama gelmedi. En büyük sıkıntısı da kolay gol yemesi. Golü bir şekilde buluyor. Özellikle savunma inanılmaz bireysel hatalar yapıyor. Beşiktaş’a karşı oyunu kendi yarı alanında kabul edeceği için yardımlaşma sıkıntısı çekmeyecek. Maç oyuncular için 3 puandan daha fazlası. Bu nedenle motivasyon sorunu da yaşamayacak. Hatta kazanmayı rakibinden daha çok isteyecek.

Beşiktaş’ın bu maçta en büyük kozu sol kulvar. Caner ve Babel hücumda çok etkili. Quaresma’nın yokluğunda sırtlarına daha çok yük binecek. Babel’in karşısında gole en çok sebebiyet veren Pereira olacak. Nasıl bir mücadele olacak merak ediyorum. Geçen yıl Trabzonspor’un yaptığı çıkışta Onazi ve Okay’ın katkısı büyüktü. Bu ikili bozuldu. Kucka-Sosa oynuyor. Özellikle Kucka çok aksıyor. Atiba ve Oğuzhan’ın yokluğu avantaj. Tabi kullanabilirlerse. Ersun Yanal’ın tercihleri sonuca direkt etki edecek. Kaldı ki Tolgay iyi oynuyor. Kısmen yararlı olacak. Ne var ki Beşiktaş’ın başarısında Atiba-Oğuzhan’ın rolü büyük. Necip’in (Medel) katkısı ise sadece savunmaya yönelik olacak. Medel savunmada başarılı. Quaresma’nın arkasını topladı. Önünde kim oynayacak? Lens mi Cenk mi? Pazar günü göreceğiz. Bu kulvarda uyumsuzluk yaşanabilir. Sol kulvardan başka Siyah-Beyazlıların hücum silahı Talisca. Yanal bu oyuncuya özel önlem alırsa maç kilitlenir. Pepe-Mitrovic ikilisine karşı Burak’ın vereceği mücadele, seyir zevki açısından maçın bir başka güzel yönünü oluşturacak. Bordo-Mavililer için Onur’un tekrar kaleyi devralacak olması sevindirici gelişme. Karşılaşmanın sonucunu teknik adamların oyuncu tercihleri ve yerleşiminde yapacağı seçimlerin belirleyeceğini düşünüyorum.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzonspor vurgun yedi 22 Haziran 2020

Günün Köşe Yazıları