Ayşe Yıldırım

Güç kaybettikçe daha çok saldırıyorlar

15 Şubat 2018 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı grup toplantısında ikinci kez barkovizyon kullandı. İlki CHP’nin yeni seçilen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu içindi. Bu salı ise çerçevesini daha da genişletti.
Bu terör sevicilerin söylemleri bir ekrana gelirse isabetli olur” dedi ve barkovizyondan sadece grup salonundakilere değil o anda hemen tüm kanallar canlı yayımladığı için tüm Türkiye’ye “terör sevicileri” olarak CHP ve HDP’lileri gösterdi.
Önce Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programındaki konuşması yansıdı ekrana. Ardından kimi fotoğraflar, kimi tivitler ve konuşmalarla Sera Kadıgil, Eren Erdem, Canan Kaftancıoğlu, Gamze Akkuş İlgezdi, Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Sezgin Tanrıkulu, Muharrem Erkek, Aytuğ Atıcı geldi.
CHP’nin ardından ekrana hafta sonu yapılan HDP kongre salonu yansıdı. Serpil Kemalbay’ın konuşmasıyla birlikte ekranın altında yer alan “İstiklal Marşı okunmadı, Türk bayrağı yoktu” yazısıyla iyice vurgulandı. Elbette HDP kongresine giden CHP’li Engin Altay kırmızı bir daireye alınarak işaretlendi.
Ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, neden böyle bir barkovizyon gösterisi yaptığını şu sözlerle açıkladı:
Değerli kardeşlerim görüntülerde kimlerin olduğunu ve bu kimlerin neler söylediğini tekrar, zaten çoğunuz sosyal medyadan biliyordunuz ama bugün bir daha tazeleyelim, görün istedim. Zira tüm milletimizin bazı gerçekleri bilmesi gerekiyor. İşte bakıyorsunuz ana muhalefetin genel başkanı neler söylüyor, yardımcıları neler söylüyor, mensupları neler söylüyor. Zaten şu anda terör örgütünün uzantısı durumunda olan partinin temsilcileri neler konuşuyor.
Peşinden de ekliyor: “Şehit haberleri alındığında atılan sevinç naralarını medyadan gördük.
Bir “dünya lideri” olduğu söylenen Erdoğan, muhalefet partilerini “terör sevici” olarak lanse ederse savcıların ya da kendisini dinleyenlerin durumdan vazife çıkarmayacağını bilmiyor olamaz herhalde.
Nitekim, biraz sonra Serpil Kemalbay’ın gözaltına alındığı haberi geldi. Muhtemelen sırada o barkovizyonda yer alan diğer isimler olacak.
Ne yaparlarsa yapsınlar bir türlü yüzde 50’yi bulamadıkları için tüm bu saldırılar. Onun için ne yazarsanız yazın, ne söylerseniz söyleyin “vatan haini” damgasını yapıştırıveriyorlar.
Cumhurbaşkanı böyle konuşur da bugüne dek yaptığı tetikçilik ve hedef gösterme “haberciliğiyle” bilinen Yeni Akit “paçavrası” ondan geri kalır mı? Daha da ileri gider ve Cumhuriyet gazetesini hedef gösterir. Cumhuriyetçileri “asmakla”, “katletmekle” tehdit eder sonra da kalkar bunu “eleştiri” diye yutturmaya çalışır.
Tahammülsüzler ve bu tahammülsüzlükleri öyle bir aşamaya vardı ki, Afrin harekâtını destekleyen İlker Başbuğ’un “siyasete alet edilmesin” sözlerini bile anlamaktan imtina edip saldırdılar.
Ne diyordu Erdoğan: “Siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Gerekli cevabını alacak, böyle bırakılamaz.”
O Başbuğ ki Ergenekon’dan hapis yatmasına rağmen Erdoğan’a “FETÖ ile mücadelede yalnız bırakıldığını” söyleyerek destek veren isimdi. Ama dedim ya tahammülsüzler. Cümlelerin içindeki kelimeleri cımbızlayıp bağırıp çağırıyorlar.
Çünkü söyledikleri kadar güçlü olmadıklarını onlar da çok iyi biliyorlar.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Son bir soru ve veda 13 Eylül 2018
Siyasal yangın 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları